KOSC JO15-2 pakt de volle buit na twee competitiewedstrijden

JO15-2 heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd overtuigend gewonnen, op Sportpark Frielink te Harbrinkhoek werd MVV ’29 JO15-2 met 3 – 5 verslagen.
Zonder de leiders Peter, Hans en Gerke, maar met invalleider Nick hadden we afgesproken dat we sterk wilden beginnen aan deze wedstrijd en zo snel mogelijk dat doelpunt wilden maken. We wisten dat de gastheren hun eerste 2 wedstrijden hadden verloren en in principe wat minder waren als ons. En het team voerde dat prima uit, vanaf het beginsignaal werd er volle polle druk gezet op hun verdediging en de gastheren kwamen dan ook niet ook nauwelijks over de middenlijn. Dit leverde direct de nodige kansen op en na een kleine vijf minuten scoorde Mick, na een keurige assist van Teun, de openingstreffer. De boys bleven goed doorgaan, hun verdediging en keeper waren zeker niet het sterkste gedeelte van het team en daar maakten we het eerste half uur prima gebruik van. Na een klein kwartiertje scoorde Wout H., uit een corner van Teun, de 0 – 2 en vijf minuten later scoorde Guus de 0 – 3. Vervolgens kregen we legio kansen om er een hele grote score van te maken, maar helaas lukte dit niet. Met name Wout W. was niet gelukkig in de afwerking, kreeg een viertal 100% kansen, maar slaagde er helaas niet in om het net te laten bollen. Na ruim een half uur sloop er gemakzucht in het team en dachten de jongens het ook wel op halve kracht te kunnen doen. Maar dit werd even een keiharde les, want binnen no time stond het zomaar ineens 3 – 3 en dit lag enkel en alleen aan ons zelf. Weliswaar was hun aanval het sterkste gedeelte van het team, maar als we het de hele eerste helft goed hadden uitgevoerd hadden die in principe helemaal niet in actie hoeven komen.

In de rust aangegeven dat we hier ook zeker teleurgesteld over waren, wij hebben geen team die wedstrijden zomaar even met 50% inspanning kan winnen. Afgesproken dat we weer terug wilden naar het eerste half uur en dat we met zijn allen voldoende energie in de wedstrijd moesten stoppen, ook al waren de gastheren beduidend minder dan ons.
En gelukkig wist Guus, na opnieuw een goede assist van Teun, vrij snel in de tweede helft de 3 – 4 te maken en vervolgens bleven wij de bovenliggende partij. De oranjehemden hadden in de hele tweede helf eigenlijk maar een echte kans gekregen en die werd uitstekend onschadelijk gemaakt door Daan. Toch duurde het nog veel te lang voordat we die 3 – 5 maakten, maar ruim tien minuten voor tijd lukte dit toch. Een kiezelharde vrije trap van de zeer actieve Teun verdween via de vuisten van de keeper in het doel en zo was de wedstrijd in principe gespeeld.
Uiteindelijk een gemakkelijke zege behaald vanmiddag, maar door gemakzucht en het niet afmaken van de vele kansen maakten we het onszelf nog onnodig moeilijk. Laat dit dan ook een goede en harde leer zijn voor de komende wedstrijden. Ook al ben je beduidend beter dan de tegenstander, ga niet arrogant en op halve kracht lopen voetballen. Want we hebben gezien dat dit vroeg of laat niet goed zal aflopen, probeer dan de bal in ieder geval gewoon in de ploeg te houden en ga dan gewoon lekker rondspelen.

0 – 1 Mick 4e minuut
0 – 2 Wout H. 14e minuut
0 – 3 Guus 20e minuut
1 – 3 Speler MVV ’29 31e minuut
2 – 3 Speler MVV ’29 33e minuut
3 – 3 Speler MVV ’29 35e minuut