• Algemeen_bal
  • Header 5
KOSC
 

Rogier Busscher met drie doelpunten trefzeker voor KOSC 1

Het eerste elftal van KOSC heeft de laatste bekerwedstrijd in winst kunnen omzetten. In Lattrop won de Ootmarsumse hoofdmacht met 3-0 van DTC. Rogier Busscher scoorde alle treffers voor de ploeg van de nieuwe trainer/coach Peter de Vries.

KOSC wist na de met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen RSC opnieuw de 0 te houden. Daar leek het in de eerste helft niet op, want de Ootmarsummers speelden in fases rommelig en de organisatie leek niet optimaal. Dat leidde in de vierde minuut al tot een overtreding net buiten de 16 meter. In eerste instantie dacht menigeen dat keeper Joost Peters een doorgebroken speler van DTC onderuit haalde. De scheidsrechter besliste anders en gaf de meegelopen KOSC speler Lars Telgenhof oude Koehorst de gele kaart. Ook naderhand kreeg DTC mogelijkheden, maar de Lattroppers speelden het slecht uit, waardoor zij niet scoorden. Dat deed KOSC wel in de 31e minuut toen Rogier Busscher zijn eerste treffer liet aantekenen.
In de tweede helft had KOSC de zaken organisatorisch veel beter voor elkaar. Het team gaf geen kans meer weg, terwijl bij DTC de kaars langzaam uitging. In de slotfase profiteerde Rogier Busscher nog eens twee keer en toonde zich daarmee trefzeker.
Zondag 24 september staat de eerste competitiewedstrijd te wachten. Het wordt een weerzien met een oude bekende. Trainer Herman Hegeman is nu de verantwoordelijke technische man bij Saasveldia en leidde de ploeg het vorig seizoen naar het kampioenschap in de Vierde Klasse. Saasveld tegen KOSC begint om 14.00 uur op het hoofdveld van Saasveldia.