JO15-2 geeft zekere overwinning in slotfase onnodig uit handen

KOSC JO15-2 heeft zijn tweede oefenwedstrijd nipt verloren, op ons KG was de kampioen van de 4e klasse Quick ’20 JO15-5 met 1 – 2 net iets te sterk.

Zonder aanvoerder Kars begonnen de boys wat afwachtend en slapjes aan de wedstrijd. De gasten begonnen overtuigend, scherp en waren in de beginfase dan ook een paar keer dichtbij een doelpunt. Een paar goede reddingen van David en een beetje geluk zorgde ervoor dat we het eerste kwartier schadevrij door kwamen. Na ruim tien minuten was de storm uit Oldenzaal wat gaan liggen en kwamen we beter en beter in de wedstrijd. Duels werden nu gewonnen, we hadden wat meer balbezit en via Wessel kregen we ook een kansje om te scoren. Helaas was zijn inzet een prooi voor de keeper, maar dit was wel het startsein dat we wat vaker en gevaarlijker voor het vijandelijke doel verschenen. Vlak voor rust resulteerde dit ook in de op dat moment verdiende openingstreffer van Chris.

In de rust aangegeven dat we, op de eerste tien minuten na, zeer tevreden waren over de eerste helft. Er werd eindelijk weer eens gescoord, er werd veel energie in de wedstrijd gelegd en de boys lieten daarnaast ook leuk voetbal zien.

En in het eerste gedeelte van de 2e helft was er ook vrij weinig aan de hand en leek het ook een vrij saaie helft te worden. Totdat de gasten in de laatste tien minuten nog eens extra gas gaven en ons aan het wankelen brachten. De boys hadden tegen deze fysiek zeer sterke gasten al veel energie verspild tot dusverre en konden het niet meer opbrengen om te blijven knokken, duels te blijven winnen en vechten tot het einde. Na een paar waarschuwingen lag 5 minuten voor tijd dan toch de gelijkmaker in het netje. En tot overmaat van ramp schoten de zwarthemden een minuut voor tijd ook nog eens de winnende binnen 1 – 2. Zuur, maar vanaf de kant leek het wel alsof de boys in het laatste kwartiertje op waren en ook niet meer in staat waren om gas te geven.

1 – 0 Chris 34e minuut