• Algemeen_bal
  • Header 5
KOSC
 

Ben Lammerink bokaal

De Ben Lammerink Bokaal

Dit toernooi is oorspronkelijk ontstaan in de periode 1978-1979 toen de heren J. Hesselink en B. Keupink, destijds nog bestuursleden, op het idee kwamen na de reguliere competitie nog een onderling toernooi te organiseren. Eén van de ideeën erachter was  om zo de onderlinge band tussen alle elftallen nog meer te verstevigen. Nadat het toernooi voor de eerste keer had plaatsgevonden kon de organisatie concluderen dat het een succes was. In het jaar daarop was inmiddels het roemruchte Aogel-United opgericht en werd het idee geboren om ook deze club uit de buutschap Agelo ook voor het toernooi uit te nodigen. Er volde een periode met legendarische wedstrijden en spannende finales.

In de jaren 1990 werd gezocht naar een nieuwe opzet van het toernooi door niet langer elftallen tegen elkaar te laten spelen maar door teams uit de wijken en buurtschappen van Ootmarsum in een toernooi opzet tegen elkaar te laten spelen. Ootmarsum opgedeeld in 8 wijken/buurtschappen, dit waren:

Cellenkamp, Wildehof 1,Wildhof 2, Wildehof 3,
Ootmarsum Noord/West en Moerbekkenkamp,
Oud Ootmarsum, de drie B's, Agelo 

Iedere wijk had in die tijd een wijkhoofd die verantwoordelijk was voor de samenstelling van een elftal uit zijn/haar wijk. Het was met name de  bedoeling was om mensen te laten voetballen die dat anders niet deden. Een sponsor werd gevonden in de persoon van Ben Lammerink die voor het toernooi een wisselbokaal beschikbaar stelde.  In de eerste jaren deden er veel teams mee, zodat er in 2  poules gespeeld moest worden en in de poule winnaars in de finale tegen elkaar streden om de bokaal. Na afloop van het toernooi en de prijsuitreiking was het altijd gezellig vertoeven in de KOSC kantine en werd er vaak tot in de kleine uurtjes nagepraat.  

In de loop der jaren nam de animo vanuit de wijken af en stelde te organisatie zich de vraag of het toernooi in deze opzet moest blijven voortbestaan.  Een commissie bestaande uit de heren J. Engbers, P. Sytsma, J. Oude Sanderink en H. v.d. Heiden, kwam met een nieuwe opzet. Het toernooi om de Ben Lammerink bokaal, geen wijkentoernooi meer maar 7-tallen die spelen op een half veld. Deze 7- tallen zijn niet verplicht om uit één wijk te komen, zo kan het bijvoorbeeld ook bijvoorbeeld een grote familie kunnen zijn. Het toernooi blijkt in de huidige opzet succesvol, gemiddeld nemen er zo’n 20 teams mee die in vier klassen op sterkte ingedeeld worden. Iedere klasse heeft zijn eigen poule en kent ook een promotie- of degradatieregeling. Het toernooi wordt elk jaar in de periode na afloop van de competitie gespeeld op de KOSC velden.

Nieuwsgierig geworden? Hoe dan onze site in de periode mei/juni in de gaten voor informatie en opgave. 

dsc 4290

 

dsc 4295

dsc 4296

dsc 4299

dsc 4302

dsc 4303

dsc 4306

dsc 4313

dsc 4318

dsc 4324