• Header 5
  • Algemeen_bal
KOSC
 

Editie 2013

De voetbalvereniging De Raven uit Luyksgestel heeft na 26 jaar zonder prijzen te zijn gebleven, het Internationaal Pinkstertoernooi van KOSC gewonnen. Het jaarlijkse evenement trok door vele afzeggingen dit jaar veel minder deelname dan was verwacht. Met nam de nacompetitie zorgde er voor dat veel clubs moesten afhaken en dat was toch wel een dikke tegenvaller voor de organisatie, die een maand geleden nog een prachtig deelnemersveld met vele derde en vierde divisieploegen rond leek te krijgen.

Teams als ASV Dronten A1(4e divisie), Sparta Nijkerk A1 (3e divisie)
LRC Leerdam (4e divisie)
DRL Rotterdam A1(hoofdklasse) etc.

hadden zich aangemeld maar moesten afhaken door nacompetitie verplichtingen. Ook FC Twente B1, Reutum A1, SDC’12 A1 en B1 waren verhinderd. Allemaal fantastische teams die het deelnemersveld vergroten en versterken. Zij hebben laten weten het volgend Internationaal toernooi graag weer een uitnodiging te ontvangen en wij doen er als organisatie alles aan om een groot en kwalitatief goed deelnemersveld te presenteren. De andere deelnemde teams hebben overigens te kennen
gegeven dat ze volgend jaar weer present zijn. De 36e editie dit jaar kende nog 10 ploegen, die in twee poules van vijf streden voor een plek in de finale.

Het toernooi verliep overigens vlekkeloos. De deelnemende verenigingen kenden onderling veel gezelligheid. Daarnaast leverden de wedstrijden de nodige spanning op en was er sprake van een sportieve strijd op de velden. In de finale streden De Raven A1 en Rood Wit Veldhoven A1 om de eerste plaats. Leuk detail is dat beide teams na afloop samen in één bus huiswaarts moesten rijden. De eindstrijd werd vlak voor tijd beslist door een kopbak van De Raven A1, die daarmee de overwinning veilig stelden. De spannende en door veel publiek aanschouwende penaltybokaal leverde winst op voor Bart Vasters van De Raven A1 en Jelle Keupink van KOSC B1. Tot beste speler van het toernooi werd Nigel Kempers van Rood Wit Veldhoven A1 uitgeroepen. Deze jeugdvoetballer kreeg lof voor de wijze, waarop hij zijn prima techniek benutte in de wedstrijden.
De Fairplaycup was dit jaar voor het Zuid Duitse Mönlingtal A1.

Toernooivoorzitter Tonnie Groeneveld reikte de prijzen uit en bedankte alle deelnemers voor hun sportieve en gezellige optreden tijdens het toernooi. Ook was er dank voor de vrijwilligers, die het toernooi op een vlotte wijze lieten verlopen.

De einduitslag is als volgt:

1. De Raven A1  (NL)
2. Rood Wit Veldhoven A1  (NL)
3. Olympia Laxten B1   (DE)
4. Olympia Laxten A1  (DE)
5. KOSC A1 (NL)