168 zonnepanelen zorgen er voor dat KOSC geheel zelfvoorzienend is

Door onder meer de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties is het mogelijk geworden dat voetbalvereniging KOSC sinds vorige week 168 zonnepanelen op het dak van het clubgebouw heeft liggen. Maar ook dankzij vrijwilligers van de club en personeel van de Hoofdsponsor Home/NRG. Deze hebben samen en geheel belangeloos de panelen geplaatst. Dit gebeurde veelal in de avonduren.

“We hebben gebruik gemaakt van deze subsidieregeling, omdat verenigingen en stichtingen, de in rekening gebrachte BTW niet terug kunnen vorderen. En maximaal 35% van het geïnvesteerde bedrag is subsidiabel, “ vertelt Robert ter Horst, eigenaar HomeNRG. “Op het dak van v.v. KOSC liggen sedert deze week 168 Zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van 53910 wattpiek. Met dit aantal zonnepanelen is de vereniging geheel zelfvoorzienend op het gebied van de stroomvoorziening. En dus energieneutraal.

De installatie is geleverd inclusief 10 jaar garantie, een onderhoudscontract van 10 jaar en een allrisk verzekering met een looptijd van 10 jaar. Door dit in de prijs te verwerken was dit ook subsidiabel.”
Voorafgaande aan de wedstrijd tussen KOSC 1 en Zenderen Vooruit werd er een officieel tintje gegeven aan de ingebruikname van deze installatie. “Op deze wijze dragen wij als voetbalvereniging KOSC bij aan een schoner milieu en het is mooi dat dit allemaal met onze hoofdsponsor, zijn personeel en onze vrijwilligers gerealiseerd is. Een knap staaltje van een goede samenwerking,” aldus Harold Rorink.

Bron: InenOmOotmarsum