Bayern en Ajax winnaars Chamlon Pottuffelkes toernooi

Het was weer een feest om er bij te zijn. Dat geldt zowel voor de deelnemers als de toeschouwers bij het Chamlon Pottuffelkestoernooi 2018. Op het veld dartelen de jonge voetballertjes over het gras en aan de kant wordt er enthousiast aangemoedigd. Er is geen twijfel waar de bal is, want meestal staat er een kluwen spelertjes om heen. Wie daaruit weet te ontsnappen kan veelal alleen met de bal aan de voet op het doel afrennen om te proberen het net te vinden. KOSC is ook erg blij met de sponsor Chamlon, want waar vind je een bedrijf dat zoveel clubs als Feyenoord, Ajax, PSV, Manchester United, Bayern München en FC Twente steunt om er maar eens een paar van de deelnemende teams te noemen………
Twee avonden wordt er gevoetbald door de leerlingen van de groepen 1 tot en met 5 van de basisscholen. De mini Pottuffelkes bijten het spits af en als afsluiting worden de finales verspeeld. Deze editie stonden de grote rivalen Ajax en Feyenoord in de finale en deze klassieker op de KOSC velden was een prooi voor Ajax dat nipt met 1-0 het Ootmarsumse Feyenoord versloeg. Derde werd het knap presterende FC Twente, waarmee de eer voor deze club dit seizoen toch nog deels is gered. Op een vierde plaats is FC Utrecht geëindigd. Vijfde PSV, zesde AZ, zevende Vitesse en op de achtste plek Heracles. Nadat de medailles waren uitgedeeld genoten de mini’s (groepen 1 t/m 3) van hun wel verdiende ijsje.

‘Golvende finale’
Direct na de finales van de mini’s startten de Pottuffels (groepen 4 en 5) met hun laatste wedstrijden. Ook hier was het bijzonder spannend en ging het er op bepaalde momenten fanatiek aan toe. Onder aanmoedigingen van enthousiaste toeschouwers en leiders op het veld werden de kinderen flink aangespoord en toegejuicht. In deze categorie was het tot het laatste moment spannend.
Na een zinderende en heen en weer ‘golvende’ finale tussen de winnaars van poule 1 (Manchester City) en poule 2 (Bayern München) gingen de Duitsers er met een duidelijke eindstand van 0-3 van door met de hoofdprijs. 3e werd Liverpool, 4e Juventus, 5e PSG, 6e Real Madrid, en een gedeeltelijke 7e plaats was er voor Napoli en Barcelona. De prijzen werden naderhand uitgedeeld door Peter Sanders en Pieter van der Maas.

KOSC en Chamlon feliciteren de winnaars van het Chamlon (mini) Pottuffelkes toernooi 2018 en danken de vele vrijwilligers voor het fantastisch verlopen toernooi.
Indien uw kind de smaak te pakken heeft gekregen en nog niet op voetbal zit, kom dan eens kijken bij de Instroomgroep. Hier kunnen kinderen vanaf 5 jaar spelenderwijs en ongedwongen de voetbaltechnieken leren. Train gerust vrijblijvend mee. De Instroomgroep traint elke vrijdag van 18.00 uur – 19.00 uur.

Voor meer foto’s zie de site van In en Om Ootmarsum