Belangrijke drie punten voor KOSC 1

Het spel om de knikkers is weer begonnen en het eerste elftal van KOSC pakte direct drie belangrijke punten tegen De Lutte. Het werd een benauwde, maar verdiende overwinning, waarbij de eindstand (2-1) al met de rust op het scorebord stond. Belangrijk moment was in deze wedstrijd het debuut Lard Laarhuis, die in het loop van de tweede helft door trainer Rob Roelofs werd ingebracht.

KOSC liet zich in de beginfase verrassen door de gasten uit de Lutte. Op relatief eenvoudige wijze kon captain Ivo Grashof de bal binnenlopen en zette na vijf minuten De Lutte op een 1-0 voorsprong. Timo Bonke wist met een kopbal de stand na een kwartier op gelijke hoogte te brengen.  Na deze enerverende slotfase bleef het wat rommelig, waarbij beide teams de intentie hadden om de volgende goal te maken. Naarmate de eerste helft vorderde nam de thuisploeg het heft in handen en dat leverde vele corners op. Jorrit Weierink met zijn traptechniek zorgde met deze hoekschoppen voor veel gevaar en in de 42e minuut leidde dat tot een rommelgoal van Jari Leussink. Het bleek achteraf de beslissende te zijn.

Na de rust was De Lutte de ploeg met het meeste balbezit, maar dat leidde niet tot veel uitgespeelde kansen. KOSC gokte steeds meer op de counter en kreeg toch de betere mogelijkheden.
Stijn Teders kwam in de ploeg voor Jari Leussink en daarmee beoogde de trainersstaf op nog meer snelheid in de omschakeling. Dat leverde ook de nodige kansrijke situaties op, maar de keeper van De Lutte bleef op vaak knappe wijze overeind. Hij zorgde er voor dat De Lutte in de race bleef en de wedstrijd daardoor tot het einde toe spannend bleef. Door de blessure van Jorrit Weierink kwam Lard Laarhuis in het veld.

Met veel geldingsdrang liet hij een aantal keren zijn potentie zien. Zijn kopbal tegendraads trof net geen doel, maar leidde bij de supporters wel tot veel positiviteit. Jammer voor KOSC was het uitvallen van Stijn Teders, die na een botsing ongelukkig op zijn schouder kwam. De schouder bleek uit de kom en met een dergelijke blessure sta je de komende zes weken niet op het veld.
Aan beide kanten ontstonden in de slotfase nog mogelijkheden.

Gescoord werd er echter niet. In blessuretijd kreeg De Lutte nog een goede kans, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Defensief stond het in deze wedstrijd goed bij KOSC met routinier Fabian Harperink in de achterste linie. Maar ook Oscar Hoogeslag, Rens Oortman en Timo Bonke wisten veel onheil te voorkomen door met lef te verdedigen. Na het uitvallen van Jorrit Weierink stond er een relatief jong team op het veld dat zeker potentie heeft om door te groeien. Aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen Victoria ’28.

Bron: InenOmOotmarsum