Benauwde, maar verdiende zege voor JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn 8e competitiewedstrijd gewonnen, op ons hoofdveld werd de nr. 11 NEO JO15-4 met 2 – 1 verslagen.

Na een wat afwachtend begin namen de boys na een aantal minuten gespeeld te hebben het initiatief in de wedstrijd. Er werd lekker aanvallend gespeeld en het team kreeg een paar opgelegde en niet te missen kansen. Helaas deden Wessel en Markus dit wel, maar na een kleine tien minuten kopte Kars dan eindelijk de openingstreffer binnen. Hierna bleven de boys de bovenliggende partij en was het wachten op meer doelpunten. Met name Kars en de zeer sterk spelende Markus waren hier zeer dichtbij, maar slaagden er niet in om hun uitstekende keeper te passeren. Doordat het verdedigend prima stond verschenen de gasten niet of nauwelijks voor Hugo. Met name Ingmar speelde voor de tweede keer op rij uitstekend en kwam telkens zeer sterk voor zijn tegenstander. Zo gingen we dus met een minieme voorsprong rusten.

In de rust aangegeven dat we het onszelf veel makkelijker moesten maken. Er werd veel te veel voor eigen succes gegaan, terwijl we veel meer gebruik moesten maken van elkaars kwaliteiten en zorgen dat we samen als team gevaarlijk worden voor de goalie van NEO. Met deze boodschap stuurden we de boys opnieuw de wei in.

En in de tweede helft veranderde niet zo veel aan het spelbeeld. Doordat we in principe veel sterker waren dan de gasten uit Borne dachten een aantal boys er iets te simpel over en werd er ook wat te veel gemopperd in het veld. Hierdoor haalden we onszelf eigenlijk uit de wedstrijd. En doordat we de vele kansen niet goed genoeg uitspeelden, kregen we na een spaarzame uitval na ruim 50 minuten het deksel keihard op onze neus. Gelukkig gingen de boys vervolgens wel weer onverstoorbaar door met het creëren van kansen. Maar ook nu gingen Wessel, Kars, Markus en de prima ingevallen Nigell hier weer veel te slordig mee om en was hun keeper een sta in de weg. Gelukkig slaagden we er na een dikke zestig minuten wel in om een doelpunt te maken. Kars werd in het strafschopgebied onreglementair ten val gebracht en de zeer ijverig spelende Rens ging achter de bal staan om deze pingel feilloos te benutten. Na deze bevrijdende treffer nog een paar goede kansen op de 3 – 1 gehad, maar ook nu was hun zeer sterk spelende keeper een flinke sta in de weg.

Samengevat na deze wedstrijd zijn we blij met de drie dik verdiende punten en de vele kansen die we vanmorgen als team met elkaar hebben gecreëerd. Echter zijn we hier als team toch ook weer veel te slordig mee omgegaan, want eigenlijk hadden we deze wedstrijd gewoon met veel meer doelpunten verschil moeten winnen. Weer een belangrijk leermoment voor de komende wedstrijden.

1 – 0 Kars 8e minuut