Benauwde winst voor KOSC 1 na aantrekkelijk duel met EMOS

Het eerste elftal van KOSC boekte de tweede overwinning van het seizoen. Na de duidelijke 3-0 overwinning uit op Juventa werd ook EMOS met 1-0 aan de zegekar gebonden. De toeschouwers, die de wind en de motregen trotseerden zagen een aantrekkelijke wedstrijd. KOSC won, dankzij een prachtige vrije trap van Wouter Engbers, met 1-0 van de Enschedese tegenstander. Een benauwde overwinni9ng en het zegt al genoeg dat de KOSC supporters, met de billen geknepen, in de 90e minuut scheidsrechter Rakers attent maakten op het eindsignaal.  Het was dus spannend in en buiten de lijnen  en de meest gelukkige ploeg, in dit geval KOSC, won de wedstrijd en blijft dus ongeslagen. Het betekent ook dat de volgende competitiewedstrijd tegen Vasse meteen een topper wordt, want beide teams hebben de volle buit gehaald uit de eerste twee wedstrijden.
KOSC en EMOS maakten er een enerverende wedstrijd van. Beide ploegen wilden er een mooie pot van maken. De Enschedeeërs namen in die eerste minuten het heft in handen. Het leverde hen twee corners op, die echter niet voor het gewenste resultaat zorgden. Uit de tegenaanval was het KOSC dat de score had kunnen openen, maar het schot vloog net naast het doel. Daarna was het toch weer EMOS, dat zeker via de rechterkant, regelmatig voor gevaar stichtte. Uit een vlotte aanval werd de bal voorgezet en dat leverde een corner op, die net over werd gekopt. KOSC liet zich echter ook niet onbetuigd. Het leverde in de 16e minuut een corner op, maar dat leverde een razendsnelle EMOS counter op en de man of the match, keeper Ralph Muller, wist redding te brengen. Ook daarna was het EMOS dat dreigend door kwam. Maar ook KOSC liet zich niet onbetuigd. Spits Rens Oortman kwam tot twee keer toe vanaf rechts goed door, na een tactische switch. De eerste keer kon de bal net worden weggekopt, waarna de rebound door Wouter Engbers hoog werd overgeschoten. De tweede keer lukte het Rens Oortman niet om de bal fatsoenlijk voor het doel te krijgen. Het knappe van EMOS was wel dat het razendsnel het spel verlegde naar de nader kant van het veld. Het betekende ook dat Ralph Muller zich een aantal keren kon onderscheiden en zeer belangrijk was voor zijn elftal. Het schortte bij de Enschedese ploeg aan de eindpass, maar ook aan het goede ingrijpen van de KOSC verdediging. En dan komt in de extra tijd van de eerste helft de gelegenheid voor KOSC om vanuit een vrije trap gevaar te stichten. Wouter Engbers of Jorrit Weierink. Beiden scharen zich achter de bal. Uiteindelijk is het middenvelder Wouter Engbers, die de bal voor zich opeist. Met zijn fluwelen linkervoet trapte hij de bal over muur langs de verbouwereerde EMOS keeper. KOSC komt vlak voor het rustsignaal op voorsprong.
Na de rust werd het een echte clash. De eerste kans was voor Jorrit Weierink, maar uit de tegenstoot moest Ralph  Muller zich na een gevaarlijke voorzet strekken. Ook fysiek werd het een echte wedstrijd. Het eerste geel was voor EMOS en ook de tweede gele prent voor de Enschedese club en deze was voor praten.  Niet veel later kreeg ook Jorrit Weierink geel en tevens werd Fabian Harperink op de bon geslingerd. EMOS rook  kansen op de gelijkmaker en kwam vaak gevaarlijk door. Het lukte hen echter niet om heel gevaarlijk te zijn. En zeker niet om de trekker over te halen. Met een solide goalie als Ralph Muller bleef KOSC  op de been en wist de thuisclub de winst naar zich toe te trekken.

Bron: InenOmOotmarsum