COVID-19 bij speler KOSC

Onlangs is één van de spelers van KOSC 3 positief getest op COVID-19. Inmiddels heeft bron- en contactonderzoek plaatsgevonden. In overleg met de GGD zal een aantal spelers van KOSC  die nauw contact hebben gehad met betrokken speler (preventief) in quarantaine blijven.
Het bestuur van KOSC wenst de getroffen speler veel beterschap en een spoedig herstel toe. Ook de andere spelers die (preventief) in quarantaine zitten wensen wij veel sterkte toe.
Verder blijft voor alle KOSC-leden gelden om bij corona gerelateerde klachten (verkoudheid/griep) thuis te blijven en de leider/bestuurslid te informeren.

Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”.
Deze spelers mogen blijven deelnemen aan  trainingen en wedstrijden maar moeten hun gezondheids-situatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!”

Het bestuur houdt de komende dagen de situatie goed in de gaten. Mocht dat leiden tot aanvullende maatregelen dan zal dat opnieuw gecommuniceerd worden.