Derde nederlaag op rij voor KOSC

Het eerste elftal van KOSC zit momenteel in de bekende hoek waar de klappen vallen. Voor de derde keer rij verloren de manschappen van Walter Weghorst een competitiewedstrijd. Thuis werd met 2-0 van Holten verloren. Na de goede start in de eerste matches met zelfs een eerste plek tot gevolg, vindt KOSC 1 zich na zeven wedstrijden terug op een negende plek. De verschillen zijn echter klein, want in deze competitie lijken de eerste 10 clubs op de huidige ranglijst nauwelijks voor elkaar onder te doen. KOSC en Haarle hebben bijvoorbeeld, als nummer 9 en 10, slechts vier punten achterstand op de koplopers Fleringen en Vasse.
Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor Tonnie Sanders, Eef Tijink en Jan Hesselink.
In de basis van KOSC ruimde trainer/coach Walter Weghorst weer een plek in voor Luuk Wilmink. In de elfde minuut deelde Holten de eerste speldenprik uit. KOSC verdedigde slordig, maar de lob van afstand ging nipt over het doel van de verbouwereerde KOSC keeper Ralph Muller. Vervolgens waren de beste kansen voor de thuisploeg. Na een goede aanvalsactie kon Hessel Oude Hengel de bal voorzetten, maar het schot van Luuk Wilmink raakte hard een verdediger. In de 27e minuut krijgt Thijs Hulskotte na een goede voorzet van Jorrit Weierink een vrije kopkans, maar hij schampte de bal. Daarna speelde scheidsrechter Stijn Loois een hoofdrol door uit het niets Holten een strafschop te geven. Timo Bonke lijkt een elleboog te krijgen en valt met zijn tegenstander in het strafschopgebied. Geel voor de KOSC verdediger en een penalty voor Holten, die prima wordt verzilverd. Het betekent direct de ruststand.
Na de thee creëert KOSC direct twee mogelijkheden, maar weet ze niet te verzilveren. Een volgende goede voorzet van Jorrit Weierink kon niet door Diederik Nijhuis worden ingekopt. Zoals zo vaak valt het doelpunt aan de andere kant. De thuisploeg verdedigt slecht en Holten schiet de 2-0 binnen. KOSC probeert druk te zetten en de aansluitingstreffer te realiseren, maar het leidt niet tot echt grote kansen. De Ootmarsummers zijn echt niet de mindere, maar blijven opnieuw met lege handen staan. Volgende week de kans uit tegen Borne, thuis nog ongeslagen, om deze nederlagenreeks te doorbreken. Op 19 november om 14.00 uur begint deze wedstrijd in Borne tegen de nummer 4 van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten.
Bron: InenOmOotmarsum