Een wedstrijd met twee gezichten

KOSC en UD Weerselo deelden na negentig minuten gebroederlijk de punten. Na het laatste fluitsignaal stond er een 2-2- score op het bord. Er gebeurde tijdens deze wedstrijd van alles en het was KOSC 1 dat uiteindelijk tevreden mag zijn met het ene wedstrijdpunt.
In de eerste helft en zeker in de eerste vijfentwintig minuten dicteerde UD het spel. De gasten kwamen al vroeg in de wedstrijd, na een simpele 1-2 op links, met een kopgoal op voorsprong. KOSC heeft het echt moeilijk met de snelle buitenspelers van de tegenstanders. Pas na ruim een half uur komt de thuisploeg gevaarlijk in het strafschopgebied van UD. Na een snelle uitval komt KOSC gevaarlijk door, maar UD weet ten koste van een corner deze aanval te smoren. De hoekschop levert niets op. Vlak voor rust komen de gasten op 2-0 na opnieuw een kopbal, die echter door een KOSC verdediger van richting wordt veranderd. UD is, en met name op het middenveld, de baas over KOSC.
Na de nodige duidelijke woorden dat het anders moet, kwam de thuisploeg met meer passie uit de kleedkamer. Dat vertaalde zich bijna direct in een goede aanval via Diederik Nijhuis, die net niet door Jorrit Weierink kon worden verzilverd. Het duurde tot ruim de 70e minuut  voor de volgende kans voor de thuisploeg kwam. Dat leidde tot een doelpunt. Thomas Brons kopte op de lat, waarna Diederik Nijhuis met een omhaal de bal tegen het net liet bollen. Het zorgde voor een spannend slotoffensief. KOSC probeerde ten koste van veel ruimte de gelijkmaker te produceren. Dat leverde aan beide kanten een aantal hachelijke situaties op. UD scoorde de derde goal niet, terwijl KOSC via opnieuw Diederik Nijhuis de gelijkmaker produceerde. Hessel Oude Hengel wist zijn medeaanvaller met een prachtige voorzet te bereiken. KOSC pakte dus vlak voor tijd alsnog een punt en gelet op deze wedstrijd, met twee gezichten,  was dat niet geheel onverdiend.
Op 3 december reist KOSC af naar Saasveld tegen een ploeg, die het niet goed doet in deze competitie en na acht wedstrijden zes punten heeft verzameld. Opnieuw een streekderby en dus nu tegen Saasveldia. Deze clash begint als vanouds om 14.00 uur.
Bron: InenOmOotmarsum