JO 15-2 verliest van SVV’56/Kloosterhaar

KOSC JO15-2 heeft zijn 3e competitiewedstrijd op sneue wijze verloren, in de slotfase werd er alsnog gescoord en was ST: SVV ‘56/Kloosterhaar JO15-1 de meest gelukkige 2 – 1.

Nadat we in eerste instantie al ruim een kwartier op de scheidsrechter moesten wachten kon dat eindelijk de wedstrijd beginnen. Eerste helft hadden de gastheren de wind mee en moesten wij ons beperken tot tegenhouden. Met een klein beetje fortuin erbij ging dat prima en bleef lange tijd de brilstand op het scorebord staan. Na ruim 20 minuten kwamen we zelfs op voorsprong via Wessel, die na lange tijd droog te hebben gestaan eindelijk het net weer vond. Hieraan vooraf ging een uitstekende actie en dito assist van Chris. Ruim tien minuten later werd er halfslachtig ingegrepen op het middenveld en konden de gastheren de 1 – 1 scoren. Viel op dat de scheidsrechter in de eerste helft wel heel veel in het voordeel van de thuisploeg floot, alle vrije trappen en zelfs ingooien waren in het voordeel van SVV ‘56/Kloosterhaar JO15-1. Als wij een twee- of drietal vrije trappen hebben gekregen was het veel en de boys waren hier toch wel enigszins geïrriteerd over.

In de rust hierover gesproken, dat we hier ons absoluut niet mee bezig moesten houden en dat we onszelf alleen maar uit de wedstrijd halen hiermee. Met 1 – 1 stond er een voor ons prima ruststand op het scorebord. Maar dit moest wel het sein zijn dat we met elkaar als TEAM net iets meer extra’s moeten kunnen brengen en probeer ook wat rustiger en secuurder in balbezit te zijn.

Na een moeizame beginfase kwamen de boys met de wind mee gelukkig iets beter in de wedstrijd. Jammer genoeg was het spel niet altijd even goed en misten de boys de overtuiging en precisie om echt door te drukken. Chris, Kars uit een vrije trap, Rens eveneens uit een vrije trap en Niels waren vervolgens dicht bij het winnende doelpunt. Echter was dit misschien ook niet helemaal verdiend geweest en misten we hiervoor net dat kleine beetje geluk. Ook in de tweede helft maakte de man in het zwart zich weer veel te belangrijk en stuurde hij Kars met een dubieuze gele kaart zelfs naar de kant. Overtredingen van de gastheren werden niet of minder zwaar bestraft, heel vervelend. Tijdens de afwezigheid van Kars heeft het team zich knap staande gehouden. Maar net op het moment dat onze aanvoerder de laatste minuten weer mocht meespelen, werd er niet goed ingegrepen op het middenveld en scoorde hun aanvaller via een knappe goal de 2 – 1. In de absolute slotfase nog van alles geprobeerd, maar de gelijkmaker, die op basis van veel werklust wel verdiend zou zijn geweest, zat er helaas niet meer in.

Vanmiddag een mindere wedstrijd van ons JO15-2 gezien, teveel spelers zaten absoluut niet in de wedstrijd en haalden niet hun gebruikelijke niveau. Wel werd er als team weer hard gewerkt, maar helaas was dat dit keer niet voldoende voor een puntje. Wat zeer netjes en correct was is dat de leiders van het thuisteam zich schaamden voor het zeer slechte en eenzijdige fluiten van hun leidsman. Denk dat dit wel degelijk een zeer nadelige invloed op de wedstrijd en het gedrag van onze spelers heeft gehad.

0 – 1 Wessel 20e minuut
1 – 1 Speler ST: SVV ’56/Kloosterhaar JO15-1 30e minuut