Fabian Harperink 350 wedstrijden in het eerste elftal van KOSC

Tegen Almelo speelde Fabian Harperink zijn 350e wedstrijd in het eerste elftal van KOSC. Voor de Ootmarsumse voetbalclub is dat een unicum. De KOSC speler begon zijn carrière als 16-jarige en vormde samen met Rob Roelofs het hart van het Ootmarsumse middenveld. Als voetballer is hij van grote waarde voor het eerste elftal. Vele jaren speelde hij op het middenveld, maar dit seizoen zette trainer Peter de Vries hem achterin om van achteruit het spel te regelen. Na het afscheid van Rob Roelofs kraag Fabian Harperink de aanvoerdersband om zijn arm en ook in deze functie is hij van grote waarde voor de selectie. Oud teamgenoten van Harperink hebben een aantal herinneringen aan hem op papier gezet. Rutger Vrielink is één van hen en hij heeft het debuut van Fabian Harperink van nabij mee mogen maken.

Van rustig en kalm in de kleedkamer tot een pitbull op het veld
Fabian, Fabi, sloot als 16 jarige bij het eerste elftal aan. Een rustige kalme jongen in de kleedkamer die in het veld veranderde in een pitbull. Een fantastische aanwinst voor KOSC 1, gelijk vanaf de eerste wedstrijd van toegevoegde waarde en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo! Fabian heeft zich niet alleen als voetballer ontwikkeld maar ook als persoon en leider. Hij is niet voor niets uitgegroeid tot een waardig aanvoerder die het team richting geeft en op sleeptouw neemt als dit moet. Kenmerkend aan Fabian voor mij is zijn wil om te winnen, continue drive om door te gaan en niet bij de pakken neer te gaan zitten of klagen. Een niet lullen maar poetsen mentaliteit die aanstekelijk werkt voor het hele team. Van Fabi kun je altijd op aan, binnen en buiten het veld. Een fantastische teamspeler waar we als KOSC trots op (en blij mee) mogen zijn dat hij al 350 wedstrijden in het eerste elftal speelt! Een unicum. En persoonlijk hoop ik dat we als KOSC nog minimaal 2 seizoenen van Captain Fabi mogen genieten bij KOSC 1! Op naar de 500 Fabster!
Harm Bossink en Ruben Baanstra hebben ook samen vele wedstrijden met Fabian gespeeld en zij hebben een aantal anekdotes, maar ook een aantal feiten op een rij gezet.

Fabi is een echte teamspeler
Behalve dat Fabian bijna geen wedstrijden overslaat door schorsingen of blessures, heeft hij in al die jaren zeker geen feestje of teamuitje overgeslagen, ook dat hoort er bij en dat maakt Fabi een echte teamspeler. Met de feestjes loopt ie ook als aanvoerder rond
Nooit te beroerd om een stapje extra te zetten en wij kennen weinig mensen met meer loopvermogen. Ook willen we Fabi’s doorzettingsvermogen roemen, want hij heeft wel heel veel wedstrijden met pijn heeft gespeeld. In zijn KOSC carrière vooral veel ups meegemaakt, maar de laatste jaren helaas iets meer downs.

Seizoen 2005-2006
Kampioen 5e klasse A
Na de eerste wedstrijd uit tegen Reutum, uitslag 1-6 in het voordeel van KOSC, zei Fabian tegen Rob Roelofs (Fabi en Rob stonden samen op het middenveld); ‘Rob, de motor loopt’… En dat na de legendarische uitspraak van Hennie Luft: ‘als jullie zo het hele seizoen blijven voetballen, worden jullie noooooit kampioen. Uiteindelijk dat jaar kampioen geworden op de Fleringse Es.
Seizoen 2006-2007
Kampioen 4e klasse A
Seizoen 2007-2008
3e plaats 3e klasse A
Seizoen 2008-2009
9e plaats 3e klasse A
Seizoen 2009-2010
11e plaats 3e klasse A, degradatie via nacompetitie tegen Veluwezoom naar 4e klasse
Seizoen 2010-2011
Kampioen 4e klasse B
In dit jaar voor de eerste keer naar Mallorca met KOSC 1. Fabi had een wit shirt aan met nr. 2 er op. Omdat ie een mega klodder ketchup er op smeerde werd het al snel Roy Heinz. (omdat Roy Senger altijd met nr. 2 speelde, Heinz spreekt voor zich…)
Seizoen 2011-2012
4e plaats 3e klasse A, promotie via nacompetitie in finale tegen SV Epe
Seizoen 2012-2013
13e plaats 2e klasse J, degradatie naar 3e klasse
Seizoen 2013-2014
2e plaats 3e klasse A, promotie via nacompetitie in finale tegen ATC ‘65
1e jaar Fabian als ‘vaste’ aanvoerder van KOSC 1 omdat Rob Roelofs gestopt is.
Seizoen 2014-2015
10e plaats 2e klasse J.
Seizoen 2015-2016
12e plaats 2e klasse J, nacompetitie tegen degradatie gewonnen tegen SC Overwetering
Seizoen 2016-2017
12e plaats 2e klasse J, degradatie naar 3e klasse.
Seizoen 2017-2018
14e plaats 3e klasse A, degradatie naar 4e klasse

En vandaag wint KOSC met Fabian Harperink als aanvoerder met 2-1 van Rood Zwart en zijn de eerste punten in het nieuwe seizoen binnen. De aanvoerder speelde zijn 351e wedstrijd en bekroonde deze match samen met zijn teamgenoten met een 2-1 overwinning.

Bron: InenOmOotmarsum