Gehavend KOSC 1 pakt punt in De Lutte

Na zeven wedstrijden is KOSC afgezakt naar de zevende plek in de Vierde Klasse A. De verschillen zijn echter klein, want er is geen team wat er echt bovenuit lijkt te steken. DTC is misschien wel de verrassende koploper. Aan de andere kant lieten ze in de uitwedstrijd tegen KOSC zien over een goed geoliede ploeg te beschikken met een ingespeeld team. Voor de Ootmarsumse zwart-witten startte de competitie goed met drie prima overwinningen, maar daarna zakte KOSC toch terug. Twee punten in de laatste vier wedstrijden zijn onder de maat. Daaraan zijn ook de blessures debet. Rens Oortman, die tegen DTC het veld moest verlaten met een op het oog zware blessure, komt dit seizoen niet meer in actie. Een kruisband is gescheurd en daarnaast opgerekte buitenbanden en kneuzingen. Stijn Teders wacht op een operatie aan de schouder en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Gijs Oortman heeft ook weer serieuze knieklachten, terwijl Mats Brons niet kan spelen door een hamstringblessure. Het betekende dat trainer Rob Roelofs in de uitwedstrijd tegen De Lutte een beroep moest doen op jonge, talentvolle spelers, die op de bank begonnen.

Het werd in De Lutte een rommelige wedstrijd met een 1-1 eindstand als een terechte afspiegeling van deze match. KOSC kwam door een prima goal van Diederik Nijhuis op 1-0. Oog in oog met de keeper bleef hij rustig en scoorde beheerst. Nog voor rust kwam De Lutte op 1-1 en dat kan de KOSC verdediging zich aanrekenen, want de goal viel net iets te gemakkelijk.
Na rust was er veel strijd, maar kon geen van beide ploegen echt aanspraak maken op de winst. Kansen waren er over en weer, maar gescoord werd er niet.

Op zondag 20 november speelt KOSC thuis tegen Almelo en deze wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark ’n Tooslag.

Bron: InenOmOotmarsum