Gelijkspel voor een beter KOSC 1 in topper tegen Borne

Ruim 80 minuten is KOSC in de topper tegen Borne de betere ploeg. Het resulteerde in een 1-0 voorsprong, maar in blessuretijd wisten de gastheren alsnog de gelijkmaker te produceren. Achteraf een domper voor de Ootmarsummers, die de strijd al in een eerder stadium hadden kunnen beslissen en daarmee vermoedelijk een voorschot hadden kunnen nemen op het kampioenschap. De genadeklap bleef echter uit, waardoor het in de komende weken nog spannend wordt in deze Vierde Klasse A, want ook RSC mengt zich weer in de strijd om de titel.
De strijd tussen de nummer één en twee op de ranglijst was lange tijd een eenzijdig duel. KOSC was duidelijk de bovenliggende partij. “We bepaalden het spel en waren tot pakweg de 80e minuut de baas op het veld. In de eerste helft leidde dat wel tot mogelijkheden en halve kansen, maar we wisten niet te scoren. Rond de 60e minuut wist Jorrit Weierink wel het doel te vinden door zijn man te passeren en de keeper te verrassen in de korte hoek. Daarna kregen we nog meer mogelijkheden en had Diederik Nijhuis de kans om oog in oog met de keeper de beslissende 2-0 aan te tekenen. Dat lukte niet en dus lieten we Borne in leven,” analyseert Fabian Harperink deze wedstrijd.

De aanvoerder baalt van dit gelijkspel. “We zijn veruit de betere ploeg, maar weten de marge niet te vergroten. Daarmee geef je de tegenstander de hoop dat er toch nog meer in zit. In de laatste tien minuten kwamen we dan ook in de verdrukking. Het leidde tot kansen voor Borne. Een corner zorgde voor gevaar, maar ook een afstandsschot ging rakelings naast. En dan krijgen we alsnog de gelijkmaker tegen. Een bal word teruggekopt en komt voor de voeten van Sven Pieterson. Ik probeer het schot te blokkeren, maar toucheer de bal heel licht.

Onze keeper Ralph Muller wordt daardoor verrast en blijft aan de grond genageld. Een knullige goal, die ons de punten kost en waardoor de spanning in de competitie blijft. Maar goed, we waren beter dan Borne, dicteerden de wedstrijd en dat moeten we ook tegen Zenderen laten zien. We gaan voluit, want die koppositie willen we in handen blijven houden,” laat de KOSC aanvoerder weten.
De wedstrijd tegen Zenderen is trouwens op zaterdag 13 april om 17.00 uur op het sportcomplex ’n Tooslag. Zondag vrij dus, maar zaterdag vol aan de bak!

Bron: InenOmOotmarsum