Geslaagde workshop pedagogiek en voetbal bij de jongste jeugd

Op woensdag 8 maart organiseerde Voetbalzaken Jeugd een workshop voor het kader van de midden- en onderbouw. De workshop werd verzorgd door Thomas Tijhuis, opvoedkundige en trainer van de O12 bij FC Twente, en ging over pedagogiek en voetbal voor de jongste jeugd.

Thomas geeft vaker workshops. Deze gaan dan meestal over techniek en voetbal. Voor KOSC maakte hij een speciaal programma waarin de nadruk ligt op de opvoedkundige kant van training geven aan de jongste jeugd. De avond was leerzaam en interactief en werd bijgewoond door een tiental enthousiaste trainers en leiders van O8 tot en met O15.

Tijdens de avond nam Thomas ons via een stukje theorie mee naar de vier inzichten van trainerschap. Hij illustreerde de inzichten met eigen ervaringsverhalen en bruikbare tips. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij nog uitgebreid nagepraat werd.

De workshop maakt deel uit van het KOSC opleidingsplan en is de tweede in een reeks voor het jeugdkader. Het doel van het opleidingsplan is vrijwilligers van KOSC te voorzien van kennis en vaardigheden die ze kunnen toepassen in hun werk als vrijwilliger. Op deze manier biedt KOSC haar vrijwilligers niet alleen de kans om te groeien in hun rol bij KOSC, maar ook om iets terug te krijgen voor hun inzet. Het opleidingsplan is primair gericht op het werk bij KOSC, maar de opgedane kennis kan zomaar ook van meerwaarde zijn in het dagelijks leven van de vrijwilligers.

Al met al was het een geslaagde avond waarbij deelnemers volop hebben kunnen leren van de expertise van Thomas Tijhuis en zijn inzichten over pedagogiek en voetbal. KOSC zal dan ook zeker doorgaan met het organiseren van dergelijke workshops en trainingen.