Hard werkend JO15-2 komt net tekort tegen fysiek sterk HHC JO15-3

Na een lange periode waarin er alleen maar getraind werd en onderlinge oefenwedstrijdjes gespeeld mochten worden startte vandaag dan eindelijk de KNVB Regio Cup. Tegenstander was HHC JO15-3 uit Hardenberg die in een andere 4e klasse, net als wij, eveneens vrij hoog stonden.

Met Jens, Pepijn en Derk uit JO13-1 en Jurre die het na lange tijd weer eens wilde proberen begonnen we zeer voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste 20 a 25 minuten waren we veelvuldig in balbezit en waren we ook zeker de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een knap doelpunt van Nigell, na een prima assist van Ferran rondde onze rappe vleugelspeler het zeer koeltjes en rustig af. Jammer genoeg slaagden we er helaas niet in om in onze beste fase van de wedstrijd nogmaals te scoren. Langzaam maar zeker kwamen de fysiek sterkere oranjehemden wat beter in de wedstrijd en namen zij brutaal het heft in handen. Helaas konden we de voorsprong tot aan de rust net niet volhouden en slaagden zij er in om in de slotminuut van de eerste helft te scoren.

In de rust aangegeven dat we moesten proberen om ons sterke spel van de beginfase weer terug te halen. Toen waren we zeer geconcentreerd en lieten we het balletje goed en zeer effectief rond gaan, waardoor de tegenstander er niet echt aan te pas kwam.

Jammer genoeg slaagden we hier niet echt in en was HHC ook in de 2e helft de bovenliggende partij. Zonder dat hun echte grote kansen wisten te creeëren, waren ze wel de baas op het veld en moesten we ons beperken tot tegenhouden. Dit ging ons echter prima af en in de tegenstoot waren we via de snelle Nigell, Imke en spits Jurre ook nog een paar keer zeer gevaarlijk en dichtbij een doelpunt. Jammer genoeg wist hun grote en kopsterke speler vier minuutjes voor tijd uit een corner wel te scoren en ons het genadeschot te geven.

Volgende week is SDC ’12 JO15-4 om 12.30 uur in Denekamp de tegenstander en met dezelfde inzet en spirit als wat de boys en girl vanmiddag op de mat lieten zien, kunnen we die wedstrijd met voldoende vertrouwen tegemoet zien.

1 – 0 Nigel 5e minuut
1 – 1 Speler HHC 35e minuut