Hard werkend JO15-2 wint met het kleinst mogelijke verschil

KOSC JO15-2 heeft zijn 2e competitiewedstrijd gewonnen, op ons hoofdveld werd de nr. 3 De Esch JO15-2 met 1 – 0 verslagen.

Ondanks de ongelukkige nederlaag van vorige week begonnen de boys prima, vol zelfvertrouwen en overtuigend aan de wedstrijd. Na een klein kwartiertje begonnen de gasten uit Oldenzaal wat beter te voetballen, kregen ze wat meer balbezit en werden ze in principe ook de bovenliggende partij. Door als team met elkaar keihard te werken, een tweetal klasse reddingen van David en wat geluk bleef het tot aan de rust echter 0 – 0. Zelf wisten we hier niet heel veel tegenover te zetten en waren we alleen in de tegenaanval af en toe gevaarlijk.

In de rust aangegeven dat we vertrouwen moeten blijven houden in een goede afloop, maar dat we dan ook in de tweede helft met elkaar keihard moeten blijven werken. Zolang het 0 – 0 staat blijven we in de wedstrijd en houden we uitzicht op een goed resultaat.

En ook in de tweede helft bleven de geelhemden de bovenliggende partij, maar kwamen we na verloop van tijd wel iets beter in ons spel en kregen we via Kars, Markus, Nigell en Wessel ook zelf wat kleine kansjes. Het harde werken werd echt beloond, want naarmate het einde van de wedstrijd vorderde bleven de gasten niet meer voetballen, werden ze een beetje wanhopig en geloofden wij zelfs in een heel goed resultaat. En dat kwam er ook, nadat aanvoerder Kars ten val werd gebracht in het strafschopgebied, gaf scheidsrechter Kaptein zeer resoluut een penalty. Na enig spoedoverleg ging Wessel achter de bal staan en onze sterke en robuuste spits schoot het leer overtuigend in de linkerhoek 1 – 0. Vervolgens waren er nog ruim vijf minuten te spelen en verdedigden de boys deze stand met huid en haar. En nadat de prima leidende leidsman het eindsignaal gaf was de blijdschap en opluchting bij zowel de spelers al technische staf mooi zichtbaar.

Vanmorgen een uitstekend resultaat behaald tegen een sterke tegenstander. Zo zie je maar weer dat hard werken, overtuiging en geloof in je zelf en in elkaar drie zwaarbevochten punten opleveren. Klasse boys, complimenten voor jullie werklust, inzet, energie, geloof en beleving. Deze overwinning smaakt zeer zoet.

1 – 0 Wessel (penalty) 65e minuut

Man of the match: Chris