Hardwerkend en compact spelend JO15-2 houdt schade enigszins beperkt tegen 3 klasses hoger spelend JO15-1

JO15-2 heeft zonder Nigel, Cas, Jurre en Jorne de oefenwedstrijd tegen het in de 1e klasse spelend JO15-1 verloren, op ons kunstgrasveld werd, na een keurige 3 – 0 ruststand, uiteindelijk met 8 – 0 verloren.

Voor de wedstrijd met elkaar afgesproken dat we wilden proberen, om net als in de bekerwedstrijd tegen Kloosterhaar JO15-1, compact en in een 4 – 4 – 2 formatie te spelen. Hier hebben de boys ook uitstekend op getraind afgelopen week en het team had na de keurige 5 – 3 overwinning op JO13-1, in ieder geval ook zin in deze forse, maar mooie uitdaging. Het eerste kwartier kwamen we schadevrij door en stond er ook nog steeds een keurige 0 – 0 op het scorebord. Uiteraard was JO15-1 veel sterker en hadden ze veelvuldig de bal. Maar doordat de linies kort op elkaar speelden waren we ook in staat om elkaar te helpen en hierdoor viel pas na 20 minuten het eerste tegendoelpunt. Toen scheidsrechter Oortman voor de rust floot stond er dan ook keurige 3 – 0 achterstand op scorebord. In de eerste 35 minuten waren er zelfs nog een tweetal momentjes dat we zelf nog gevaarlijk konden worden. Maar doordat er op het laatste moment net de verkeerde keuzes gemaakt werden, slaagden we er helaas niet in om deze situaties om te zetten in echte kansen.

In de rust aangegeven dat we wel zeer tevreden waren en dat we dan ook moesten proberen om deze strijdwijze zo lang mogelijk vol te houden. Op de schaarse momenten dat wij de bal hadden moesten we proberen om nog zuiniger te zijn en wel de juiste keuzes te maken.

In de tweede helft begonnen we ook weer goed en tot aan de 62e minuut, toen er nog steeds een keurige 5 – 0 op het scorebord stond, was er ook niet zo veel aan de hand en leken we zelfs ook iets meer aandeel in het spel te hebben. Helaas duurde deze oefenwedstrijd een vijftal minuutjes te lang waardoor er uiteindelijk een 8 – 0 eindstand op het scorebord kwam te staan. Heel veel dank aan onze invalspelers Douwe en Xen uit JO13-1 en Lars uit JO15-3.

Vanmiddag een nuttige oefenwedstrijd gespeeld, waarin we ook hebben gezien dat je door hard te werken en wat compacter te spelen, je zelfs tegen een drie klasses hoger spelend JO15-1 nog een keurig resultaat kunt halen. Over twee weken op zaterdag 3 april gaan we het tegen de dames van MO19-1 proberen.

1 – 0 Speler JO15-1 20e minuut
2 – 0 Speler JO15-1 32e minuut
3 – 0 Speler JO15-1 35e minuut