Hardwerkend KOSC 1 gaat in slotfase onderuit tegen Saasveldia

KOSC verloor opnieuw drie punten door in de slotfase sneu onderuit te gaan tegen Saasveldia. In de eerste helft kwam het Ootmarsumse elftal nauwelijks op de helft van de tegenstander en had Saasveldia een voorsprong moeten nemen. Dat liet de ploeg van oud KOSC trainer Herman Hegeman na. Na de thee zette de thuisploeg meer druk, maar kreeg met tegenslag te maken na de rode kaart voor Oscar Hoogeslag. Met tien man werkte het team uit Ootmarsum keihard, en wist het heel lang in de wedstrijd te blijven. Saasveldia kwam echter op 1-0 na positioneel niet goed verdedigen bij de thuisploeg, waardoor twee speler aan de rechterkant compleet vrij stonden. Thijmen Tijink profiteerde optimaal en zette het openingsdoelpunt op het bord.  Uit een penalty liet aanvoerder Fabian Harperink de 1-1 aantekenen. In de slotminuut werd opnieuw vanaf de rechterkant niet voldoende ingegrepen door de KOSC defensie en uit een lage voorzet en een scrimmage scoorde invaller Stef Papenburg de winnende treffer. Een sneu verlies voor de mannen van trainer/coach Peter de Vries.  Het Ootmarsumse elftal  bivakkeert door deze nederlaag nog steeds op de laatste plek en ziet op Juventa na de concurrentie steeds verder weglopen. Op 20 mei is deze Wierdense concurrent de directe tegenstander, maar dan is de competitie al wel weer twee wedstrijden verder. Juventa  is wel de strohalm voor de Ootmarsummers om directe degradatie te ontlopen, maar men is afhankelijk van de concurrentie en het zelf winnen van een wedstrijd.
Na het fluitsignaal van scheidsrechter de Lang was al direct duidelijk welke belangen er op het spel stonden. Iedere beslissing van de leidsman werd verbaal aangevochten, terwijl de energie eigenlijk gestopt moet worden in het voetballen. Eén van de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg was de kans voor Gijs Oortman, die echter niet uithaalde, maar het balletje breed legde. Aan de andere kant was het met name Saasveldia dat dreigend was en zeker over de rechterflank de nodige ruimte kreeg. Stefan Bonke kreeg regelmatig te maken met twee Saasveldia spelers, die echter te weinig deden met de geboden ruimte. KOSC wist aan hun rechterkant ook regelmatig de vrijheid te vinden en Timo Bonke wist daarvan bijna te proberen, maar na zijn solo was het laatste balcontact net niet goed genoeg. Saasveldia pakte vervolgens het initiatief en een voorzet van de rechterkant werd hilarisch gemist door een Saasveldia aanvaller. Niet veel later schoot bij het uitverdedigen Stefan Bonke tegen een tegenstander op en dat leverde een 100% kans op, maar de bal verdween in de 31e minuut  (volgens Johan Roelofs)  naast het doel van Joost Peters. De KOSC keeper wist een volgende kans met een knappe redding onschadelijk  te maken. De thuisploeg mocht na deze sterke fase van Saasveldia blij zijn met de 0-0 ruststand.
Na de pauze leek Rogier Busscher een kans te krijgen, maar de middenvelder gleed over de bal en zag zijn poging daardoor mislukken. Na een prima solo van Fabian Harperink, gestuit door een overtreding, schoot Stijn Bruns de toegekende vrije schop net over het doel.  Coen Vennegoor liet zich vervolgens verbaal gaan en kreeg een terechte gele kaart en niet veel later bracht Oscar Hoogeslag zijn team in de problemen door een tweede gele kaart te pakken. Het betekende rood en dus moest de thuisploeg met 10 man dit belangrijke duel uitspelen. De man meer situatie bleek in eerste instantie voor KOSC gunstiger uit te pakken, want de Ootmarsummers bleven dreigend en zeker met een aantal gevaarlijke vrije trappen. Het doelpunt bleef uit en dan valt deze aan de andere kant.
Na het uitverdedigen stond KOSC positioneel niet goed en uit de tegenaanval waren ineens twee Saasveldia spelers op de rechterflank volkomen vrij. Thijmen Tijink kon alleen op de keeper af en rondde deze kans bekwaam af. KOSC gaf het niet op en streed met veel inzet en met 10 man voor een beter resultaat. Voorop in de strijd ging aanvoerder Fabian Harperink, die een schotpoging net over zag gaan. Aan de andere kant speelde Saasveldia de mogelijkheden slecht uit en dus gaf KOSC nog maar eens extra gas. Verdediger Stijn Bruns was veelvuldig te vinden op de helft van Saasveldia en na een knappe interventie van Hugo Kotterman kwam hij plotseling in een kansrijke positie. Stijn Bruns sneed naar binnen en kwam in contact met een Saasveldia verdediger. Daarmee versierde hij knap een penalty, die onberispelijk werd ingeschoten door aanvoerder Fabian Harperink.
De 1-1 stond op het scorebord en dus leek KOSC zich knap  terug te kunnen knokken in de wedstrijd.   Het bleek niet voldoende, want Saasveldia kreeg kansen en zorgde in de 90-e minuut voor de doodsteek. Op rechts werd een duel niet stevig genoeg ingezet, waardoor er vanaf die kant een lage voorzet geproduceerd kon worden.  Stef Papenburg kreeg de bal na wat ‘geflipper’ voor zijn voeten en zorgde daarmee voor de winnende treffer. Het betekende een sneu verlies voor een hardwerkend KOSC dat steeds meer en meer dreigt af te stevenen op de tweede degradatie op rij. Komende zondag is er echter het volgende duel tegen DSVD en met de sterkmakers Jorrit Weierink en Wouter Engbers liggen er wel degelijk mogelijkheden om in Deurningen de zo gewenste drie punten te pakken.