Hessel Oude Hengelo belangrijk voor KOSC 1

Het eerste elftal van KOSC heeft na twee achtereenvolgende overwinningen de aansluiting met de subtop weten te vinden. Door een slechter doelsaldo, maar met evenveel punten, deelt KOSC met Luctor, Fleringen en Holten de gedeelde derde plaats met 20 punten. Na deze competitieronde is Enter de nieuwe koploper met 8 punten meer en volgt UD op 2 punten van Enter.
KOSC won met 3-1 van Nieuw Heeten. Hessel oude Hengel was belangrijk voor zijn team door in het laatste kwartier de 2 – 1 en 3-1 binnen te schieten. De Ootmarsummers begonnen sterk aan de wedstrijd. In de tweede minuut kwam Diederik Nijhuis, na een goedlopende aanval,  alleen voor de keeper. Het hoort bij een goalie om dan in de weg te staan en dus voorkwam de Nieuw Heetense doelman de openingstreffer.  Vier minuten later is het wel raak en schiet Diederik Nijhuis met links de bal in de verre hoek en zet daarmee KOSC op een 1-0 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft was het Nieuw Heeten dat een overwicht creëerde. KOSC keeper Ralph Muller vervulde in die periode een hoofdrol. De eerste kans voor de thuisploeg werd door de Ootmarsumse goalie vakkundig tot corner verwerkt. In de twintigste minuut moest Ralph Muller echt gestrekt gaan om met een katachtige reflex de 1-1 te voorkomen. Tien minuten voor het rustsignaal brengt de KOSC goalie opnieuw redding, maar twee minuten laten moet hij toch de bal uit zijn doel halen. Na een lange rush weet Nieuw Heeten te scoren met een van richting verandert afstandsschot. Het betekende de 1-1- en tevens de ruststand.
KOSC moet na de rust uit een ander vaatje tappen anders wordt het een lastige middag. De Ootmarsummers kwamen goed uit de kleedkamer en dus pakten ze het initiatief weer over. Dat leidde in de 50e minuut tot een mooi schot van Hessel oude Hengel dat net naast vloog.
In de 73e minuut weet Hessel, na goed voorbereidend werk van Mats Brons, de bal in de goal te werken. Opnieuw weer een voorsprong dus. Niet veel later de tweede goal van Hessel. Na een vrije trap voor KOSC weet hij de bal vanaf 25 meter met een mooie curve in de bovenhoek te schieten.

Daarna gaf KOSC geen kansen meer weg en wisten ze met name door een betere 2e helft aan het langste eind te trekken. Volgende week is het Carnavalsweekend en is er dus geen programma. Op 18 februari speelt KOSC 1 haar eerstvolgende wedstrijd in en tegen Vasse.

Bron: InenOmOotmarsum