Huldiging Jan Schulten tijdens speciale KOSC-avond

‘Jantje bedankt’ klonk het in de volle KOSC kantine toen Jan Schulten naar voren werd geroepen door voorzitter Harold Rorink. Uit volle borst werd de meer dan trouwe KOSC supporter toegezongen, omdat hij maar liefst 75 jaar lid was van de Ootmarsumse voetbalclub.

De ‘onverwoestbare’ Jan Schulten is nagenoeg iedere thuis – en uitwedstrijd van het eerste van KOSC op de voetbalvelden te vinden. Mocht hij niet kunnen dan meldt hij zich keurig via de app af bij het bestuur.  “Vijfenzeventig jaar lidmaatschap. Als je dat uitspreekt besef je dat deze periode een heel mensenleven bestrijkt.  Een zeer lange periode met vele sportieve hoogtepunten en dieptepunten voor onze vereniging.  En als iemand 75 jaar lid is van KOSC, dan weet je een ding zeker: je hebt te maken van een echte voetballiefhebber die zijn vereniging een leven lang trouw is gebleven,” spreekt voorzitter Harold Rorink zijn diepe waardering uit voor deze KOSC man in hart en nieren. “Elke vereniging zal zich rijk prijzen met zo’n lid. En dat doen wij als KOSC dan ook. Ook onze penningmeesters, want reken maar eens uit welk bedrag gemoeid is met 75 jaar contributie…” Onder een oorverdovend applaus ontving Jan Schulten de bijbehorende versierselen en kreeg hij een prachtig shirt aangeboden met zijn naam en ‘rug’ nummer 75. De ‘bakker’ is na Jan Hesselink het tweede lid bij KOSC die voor 75 jaar lidmaatschap is gehuldigd.

Nog meer jubilarissen
Het bestuur van KOSC huldigde nog een aantal jubilarissen. Roel Breed, Daan Rozendaal, Ties Bolscher, Martijn Klein Haarhuis, Ewoud Hagedoorn, Steven Luttikhuis, Ruud Bossink, Siny Boerrigter, Rutger Damink, Coen Vennegoor, Koen Lohuis, Wouter Engbers, Stef Heerink, Gerard Engbers, Yannick Groeneveld, Tim de Winder, Tom Eppink, Rick Slaathuis, Martijn Blokhuis en Raymond Bruns vierden hun zilveren jubileum.
Henk Deterink, Martin Tenniglo en Koen Rekers waren 40 jaar lid.
Jan Moekotte, Jan Veldboer, Johan Meijners en Benno Hummelink kregen de penning voor hun 50-jarig lidmaatschap.
Jan Kamphuis en Jan Boerrigter werden gehuldigd voor hun 65-jarig lidmaatschap.

400+ wedstrijden voor Fabian Harperink
Ook KOSC aanvoerder Fabian Harperink werd door het bestuur in het zonnetje gezet. In Coronatijd speelde hij zijn 400e officiële wedstrijd in het eerste van KOSC. Op dat moment, zonder publiek, wilde KOSC daar geen aandacht aan besteden. Op deze feestavond kon dat wel en dus kreeg Fabian Harperink van alle aanwezigen de waardering, die hij verdiende.

Het was een zeer geslaagde feestavond met hapjes en drankjes in een zeer gezellige sfeer. Ook de loterij verliep op zeer spontane wijze. Het moment dat Jan Schulten naar voren liep door een haag van applaudisserende en zingende KOSC-leden vormde het absolute hoogtepunt van deze gedenkwaardige avond in de volledig vernieuwde en fraaie KOSC kantine.
Voor foto’s van deze feestavond zie bijgaande link. De foto’s zijn gemaakt door Ramon Baasdam.

Bron: InenOmOotmarsum