Internationaal toernooi KOSC met 14 deelnemende teams

Het Internationaal Toernooi van KOSC is toe aan de 41e editie. Dit weekend, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni nemen veertien clubs deel aan dit evenement. Dit keer kent het deelnemersveld geen verenigingen uit het buitenland en dat heeft dan ook weer helaas te maken met een aantal afzeggingen.

Geen Anderlecht
Zes weken geleden kreeg toernooivoorzitter Tonnie Groeneveld nog een appje uit België met de mededeling dat een jeugdteam van Anderlecht deelnam aan het Internationaal toernooi van KOSC. “Wij waren echt blij, want dat is toch wel een naam, die je op je deelnemerslijst hebt staan. De afgelopen weken hebben we via diverse kanalen geprobeerd om contact te maken om alles goed op elkaar af te stemmen, maar we kregen op onze telefoontjes, appjes en mails geen enkele respons. Dan voel je nattigheid. Uiteindelijk toch een Anderlecht coördinator aan de lijn, die meteen excuses maakte en vertelde dat er binnen de amateurtak van Anderlecht een bestuurlijke crisis was ontstaan. Tevens was de begeleiding van het jeugdteam van Anderlecht, dat naar Ootmarsum zou komen, op staande voet ontslagen. Kortom geen jeugdteam, maar in ieder geval de toezegging dat ze volgend jaar wel naar het toernooi van KOSC komen,” sluit Tonnie Groeneveld na deze teleurstelling toch nog positief af.
De voorzitter is tevreden over het niveau van de deelnemende clubs aan deze 41e editie. “We hebben toch een aantal leuke clubs op onze lijst staan, die Hoofdklasse spelen en dat zal ongeveer het niveau zijn van ons toernooi. Verenigingen uit Friesland, Groningen, Drenthe, Gelderland en Overijssel en onze eigen jeugdteams KOSC A1 en A2 vormen het deelnemersveld.”
De eerste wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond 22 juni. Tevens is er de strijd om de Penalty bokaal en is een deskundige voetbaljury het gehele toernooi aan het werk om te bepalen wie de beste speler en keeper van het toernooi wordt. De clubs overnachten in een tentenkamp op het bewaakte terrein. Vrijdag – en zaterdagavond verzorgt Syb Grimberg de muziek in de feesttent. Verder staan weer vele vrijwilligers klaar om het toernooi goed, sportief en sfeervol te laten verlopen.

Bron: In en om Ootmarsum

Voor een fototerugblik naar vorig jaar zie de Facebookpagina