JO15-2 Bekert door na voetbalgevecht  in Tubbergen

De opdracht voor wedstrijd was duidelijk; beide ploegen pakten de volle 6 punten uit de twee voorgaande  bekerwedstrijden, waarbij het doelsaldo van TVC’28 precies één doelpunt beter was. Alleen de winst zou dus voldoende zijn om door te gaan in het bekertoernooi.

Vanaf het eerste fluitsignaal legt de ploeg prima voetbal op de mat, gecombineerd met een absolute wil om te winnen. De Ootmarsummers domineren de wedstrijd en dat resulteert na zo’n 12 minuten in een prachtige opgezette aanval. Van achteren opgebouwd wordt één van de centrale middenvelders (Imke) ingespeeld. Imke Hulsmeijers geeft een prima assist die doeltreffend wordt afgerond door Joep Looman. De tegenstanders hebben zichtbaar moeite met het 4-4-2 systeem waardoor KOSC het middenveld volledig in handen heeft.  Vooral aanvoerder Job Kaptein is in deze fase een ware plaag voor de tegenstander. Naarmate de eerste  helft vordert, gaat KOSC echter minder  geconcentreerd voetballen en er sluipen langzaam maar zeker wat slordigheden in het spel. Daardoor ontbreekt het steeds vaker aan een goede eindpass. Volledig onnodig neemt daardoor de dominantie af en houdt KOSC de tegenstander eigenlijk  in de wedstrijd. Keeper Sebastiaan houdt zijn team in de wedstrijd door een paar prima reddingen. In een één tegen één situatie blijft hij koelbloedig naar de bal kijken en wint hij het duel met de aanvaller.

De tweede helft begint zoals de eerste; een dominant KOSC is de beter voetballende ploeg, maar opnieuw duurt het even voordat de bezoekers dat omzetten in een doelpunt. Uiteindelijk lukt dat toch en opnieuw is het Joep die met een prachtig schot vanaf de zijkant de keeper van TVC ’28 kansloos laat. Lang kan KOSC er niet van genieten, want een minuut later scoort de thuisploeg. Natuurlijk brengt die treffer bij TVC het geloof weer terug dat ze er toch nog een gelijkspel uit kunnen halen, en het laatste kwartier wordt KOSC steeds meer teruggedrongen. De laatste paar minuten komt en van goed en gestructureerd voetbal niet meer veel. De tegenstander speelt de lange bal en op karakter houdt KOSC tegen. Ook in deze fase moet keeper Sebastiaan een paar keer optreden. Dat doet hij met overtuiging en succes. Opnieuw is hij een doorgebroken speler in een één-tegen-één duel de baas. Verdedigend blijkt het verder ook deze wedstrijd weer prima op orde en met veel inzet en de wil om de wedstrijd over de streep te trekken, wordt het eindsignaal gehaald. Al met al levert deze teamprestatie een dik verdiende overwinning op. KOSC bekert door!

Man of the Match; Sebastiaan Geuke