JO15-2 blijft koploper na overtuigende zege

KOSC JO15-2 heeft ook haar 5e competitiewedstrijd gewonnen; op ons kunstgrasveld werd overtuigend met 2 – 0 gewonnen van de nr. 5 PH JO15-3G.

De boys begonnen heel scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en dit leverde gelijk al een prima kans op. Uit de daaropvolgende corner van Mick kopte Wout H. overtuigend de 1 – 0 tegen de touwen. We waren sterker dan onze tegenstander en gingen dan ook op jacht naar een verdubbeling van de score. Na ruim een kwartier was Wout W. hier heel dichtbij, maar helaas slaagde hij er niet in om ons wederom te laten juichen. Even later deed hij dit na een schitterende aanval op overtuigende wijze wel. Na een prima actie en pass van de uitblinkende Guus op Mick, speelde laatstgenoemde de bal naar Teun en die had een uitstekende assist op onze doelpuntenmaker in huis. Prima aanvalspel, uitstekend uitgespeeld en hier komen we dan ook met zijn allen voor naar het voetbalveld. Van de gasten uit Almelo hadden we niet zo heel veel te vrezen. Zij slaagden er alleen maar in om gevaarlijk te worden na slordigheden bij ons achterin. Vooral laatste man Wout had niet echt zijn dag en speelde veel te onrustig. Ondanks de tijd en ruimte slaagde hij er niet in om de ballen een paar keer fatsoenlijk weg te werken. Gelukkig leverde dit verder geen schade op en konden we met een comfortabele 2 – 0 voorsprong aan de thee.
In de rust aangegeven dat we aanvallend vele malen sterker waren dan de gasten uit Almelo. Echter door slordigheden/onnauwkeurigheden hadden we ook zomaar een doelpunt weg kunnen geven. Zorg ervoor dat je op het middenveld en in de verdediging je duels wint en je komt niet meer in de problemen. Daarnaast afgesproken dat we snel op zoek wilden gaan naar de beslissende 3 – 0.
En in de tweede helft zijn we nagenoeg niet meer in de problemen gekomen. Wout H. knokte zich rechts op het middenveld aardig terug in de wedstrijd en laatste man Rens gaf samen met de degelijke Boet en de prima de spelende backs Bas V. en Ties, zoals altijd, bijna helemaal niets weg. Zelf kregen we via Guus, Teun en met name via Marc nog wel een paar uitstekende mogelijkheden, maar het bleef bij 2 – 0. En dit leidde bij de supporters en leiding van de tegenpartij nog wel tot wat frustatie. Natuurlijk waren er wel wat ongelukkige momenten, maar de boys hebben naar eer en geweten een sportieve wedstrijd gevoetbald, chapeau.

Vanmorgen tegen een lastige tegenstander toch dik verdiend de 3 punten gepakt en maandagavond wacht de volgende opgave. Het eveneens ongeslagen SDC ’12 JO15-2 komt dan op bezoek en dit zal ongetwijfeld een spannende en boeiende wedstrijd opleveren, waar we met veel vertrouwen naar uit zullen kijken.

Scoreverloop:
1 – 0 Wout H. 2e minuut
2 – 0 Wout W. 22e minuut

Man of the match: Guus