JO15-2 EVEN MET DE NEUS OP DE FEITEN GEDRUKT DOOR GOED SPELEND JO13-1

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste oefenwedstrijd na de winterstop verloren. Op ons kunstgrasveld was het drie klasses hoger spelend KOSC JO13-1 met 0 – 1 te sterk.

Voor de wedstrijd duidelijk aangegeven dat het vandaag een mooie test zou gaan worden, jongens van JO13-1 zijn weliswaar ruim twee jaar jonger, maar ze spelen natuurlijk wel op een veel hoger niveau. En dat was in de eerste helft al mooi te zien, boys en girl van JO15-2 verweerden zich nog prima, maar al snel werd duidelijk dat de handelingsnelheid bij hun veel hoger lag. Afgelopen najaarscompetitie speelden we in de 5e klasse en dit ging ons ook uitstekend af, 2e geworden en kampioenschap op 1 punt gemist. Maar door deze knappe 2e plaats wel promotie afgedwongen naar de 4e klasse en hierin zal de snelheid van handelen van het hele team ook vele malen hoger moeten liggen. Mooie uitdagingen dus, waar we ook in de komende trainingen veel aandacht aan zullen besteden. Ondanks wat kleine kansjes voor Imke en wat plaagstootjes van JO13-1 rust bereikt met een 0 – 0 stand.

In de rust de kwestie over de handelingsnelheid besproken en aangegeven dat dit echt beter moest.

En de start van de tweede helft was veelbelovend,  JO13-1 werd beter aangepakt en ze werden teruggedrongen op hun eigen helft. Toch scoorde JO13-1 na een kleine 40 minuten, na een uitstekende lange bal van achteruit, de 0 – 1. Na dit tegendoelpunt kregen we via een uitblinkende Joep nog wel wat kansjes op de gelijkmaker. Maar helaas zat deze er niet in doordat JO13-1 het gewoon prima uitspeelden en zelfs nog een penalty verdiende. Deze werd trouwens op fraaie wijze klem gepakt door keeper Hugo. Gelijkmaker had kunnen vallen,  maar was eerlijk gezegd óók niet helemaal verdiend geweest.

Voordat de competitie daadwerkelijk begint op 29 januari is er dus nog voldoende werk te verzetten voor JO15-2, maar ligt er dus wel een mooie uitdaging op ons te wachten

0 -1 39e minuut