JO15-2 heeft geen kind aan Avanti W. JO15-4

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste competitiewedstrijd overtuigend gewonnen, op veld 2 werd Avanti W. JO15-4 met 6 – 2 verslagen.

Nadat we vorige week zeer knap tegenstand hadden geboden aan derdeklasser SVV ‘56/Kloosterhaar JO15-1 begonnen we met gastspeler Mika in de basis niet echt scherp genoeg aan de wedstrijd. De gasten uit Glanerbrug waren grotendeels eerstejaars spelers en aangezien ons team ook vooral bestaat uit eerstejaars spelers was het wel een interessant schouwspel om te zien. Toch waren we niet fel/fanatiek genoeg in de duels en konden de gasten in de beginfase nog wel aardig mee voetballen. Na ruim 10 minuten kreeg aanvoerder Wessel de bal, had hij heel goed gezien dat de keeper niet echt lekker opgesteld stond en schoot hij met een mooie boogbal de 1 – 0 tegen de touwen. De wedstrijd bleef enigszins gelijk opgaan en een tiental minuten later viel er, na dom balverlies op het middenveld, toch wat onverwachts de gelijkmaker. Heel lang konden de gasten hier echter niet van genieten, want aanvoerder Wessel was een kleine tiental minuten later opnieuw trefzeker, van afstand schoot hij hard en droog de bal over de verbouwereerde keeper in het doel 2 – 1. Op dat moment was ook gastspeler Derk ingevallen en die bracht juist het gif en de spirit die het team eigenlijk precies nodig had. Een paar minuten later scoorde Wessel op identieke wijze de 3 – 1 en nog voor rust zette Constantijn, na een keurige assist van Imke, de 4 – 1 op het scorebord.

In de rust aangegeven dat we, mede dankzij aanvoerder Wessel, dan wel ruim voorstaan, maar dat we eigenlijk op momenten nog veel te slordig speelden en te veel duels verloren. Het mocht allemaal wel net iets feller. Op momenten dat we de bal hadden was het prima, maar we verloren hem af en toe ook wel weer veel te gemakkelijk. Het devies was dan ook zuiniger op de bal zijn en de tegenstander niet meer terug in de wedstrijd laten komen.

En dat is in principe vrij eenvoudig gelukt. In de tweede helft was het een vrij eenzijdige wedstrijd en heeft Ties niet zo veel meer te doen gehad. Opnieuw spits Constantijn scoorde na een kleine 60 minuten gespeeld te hebben op aangeven van Nigell de 5 – 1. En rechtsbuiten Nigell maakte er zelf vlak voor tijd, na een assist van Imke, 6 – 1 van. Helaas was de concentratie op het eind van de wedstrijd wat zoek en gaven we de gasten nog de gelegenheid om er 6 – 2 van te maken.

Al met al vandaag een prima JO15-2 gezien, waarin Stijn en met name aanvoerder Wessel opvielen. Onze aanvoerder moet echter nog wel effe flink aan zijn conditie werken zodat hij ook een hele wedstrijd kan vol maken. Als we er verder in slagen om op deze wijze door te gaan en het aantal slordigheden en verkeerde keuzes omlaag kunnen brengen. Dan verwacht de technische staf vervolgens dat we nog een heel leuk seizoen tegemoet zullen gaan en wel degelijk in het bovenste gedeelte van deze competitie zouden moeten kunnen gaan eindigen.

1 – 0 Wessel 10e minuut
1 – 1 Speler Avanti W. 20e minuut
2 – 1 Wessel 28e minuut
3 – 1 Wessel 32e minuut
4 – 1 Constantijn 34e minuut