JO15-2 letterlijk maatje te groot voor JO13-1

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste oefenwedstrijd overtuigend gewonnen, op ons KG werden onze vrienden van JO13-1 simpel met een 4 – 0 verslagen.

Na een uitgebreide wedstrijdbespreking, het uitdelen van de wedstrijdshirts en het bekend maken van de aanvoerders begonnen de boys in eerste instantie prima aan de wedstrijd. Na ruim een vijftal minuten gespeeld te hebben opende de sterk spelende Wessel de score, na een uitstekende assist van Jurre maakte onze grote en sterke nr. 9 zich knap vrij en schoot hij beheerst de bal tegen de touwen. Hierna lieten de jonkies van JO13-1 zien ook prima te kunnen voetballen en hadden ze een licht veldoverwicht, zonder dat dit echte kansen of gevaarlijke situaties opleverden. Tot aan de rust bleef het dan ook bij 1 – 0.

In de rust aangegeven dat we al wel best aardige dingen hadden gezien,  maar dat het allemaal nog wel veel en veel moest. Er werd te weinig actief gevoetbald zonder bal en als we wel de bal hadden gingen we er te slordig mee om den waren we hem te snel al weer kwijt. Dat moest dus echt beter in de tweede helft.

Helaas veranderde er met Kars en Nigell in het team er in het eerste kwartier na rust niet zo veel aan het spelbeeld. Wel verdubbelden we bij de volgende aanval de score. Na een schijnbaar ongevaarlijk schot van opnieuw Wessel, frommelde hun keeper de bal voor de voeten van Jurre die op zijn beurt overtuigend de 2 – 0 binnenschoot. Vervolgens vloeiden de krachten bij JO13-1 langzaam weg. Hierdoor wisten we in het restant van de wedstrijd, via een tweetal vloeiende aanvallen, nog twee prima doelpunten te maken. De 3 – 0 kwam, na een assist van Nigell, op naam van Hugo O. en de 4 – 0 was wederom van Wessel.

Al met met al wel voldoende mooie dingen gezien van ons team, maar ook zeker nog een heleboel zaken die echt nog veel beter zullen moeten. Zo zullen wij elkaar in het veld nog veel meer moeten helpen en zullen we allemaal ook wat allerter moeten zijn. Fysiek waren we door het leeftijdsverschil veel sterker, de komende weken zullen we hierin echt getest worden en zullen we toch echt ons mannetje moeten staan en duels echt willen winnen. Gelukkig zijn dit allemaal zaken waar we goed op kunnen trainen en dit zullen we dan ook zeker wel doen. Volgende week nieuwe test tegen TVC ’28 JO15-2.

1 – 0 Wessel assist Jurre 6e
2 – 0 Jurre schot wessel 45e
3 – 0 Hugo O. assist Nigell 55e
4 – 0 Wessel 65e

Man of the match: Wessel