JO15-2 niet opgewassen tegen Sparta E. JO15-3

KOSC JO15-2 heeft zijn laatste bekerwedstrijd ruim verloren, op Sportpark Schreurserve was Sparta E. JO15-3 met 5 – 1 te sterk.

De boys en girl begonnen veel te afwachtend en de gastheren pakten gelijk het initiatief. Hierdoor kwamen we niet echt lekker in de wedstrijd, verloren we veel te veel duels en konden de withemden, onder leiding van hun allesbepalende nr. 10 en nr. 7, gemakkelijk uitlopen naar een 3 – 0 voorsprong. Pas in de laatste fase van de eerste helft kwamen we iets beter in ons spel, kregen we een paar corners en had Mart de 3 – 1 op zijn schoen. Helaas faalde hij in de afwerking en zochten we enigszins teleurgesteld onze kleedkamer op.

In deze rust afgesproken dat we veel korter op onze directe tegenstander moesten zitten. We gaven ze te veel ruimte om te voetballen en dat was natuurlijk niet handig. Vooral de nr. 10 was allesbepalend en daarom wisselden Mart en Guus van positie om te kijken of dat wat beter ging.

En in de eerste 20 minuten van de tweede helft ging dat inderdaad wat beter. Guus kon die gevaarlijkste man wat beter bespelen en via een paar corners en een hele goede kans voor Mart hadden we eigenlijk al een keer moeten scoren. Na een kleine 50 minuten kwam die 3 – 1 dan eindelijk alsnog op het scorebord. Na een slimme pass van Mart kon Guus zijn directe tegenstander van zich af schudden en op fraaie wijze scoren. Hierna raakten de gastheren een beetje in paniek en kregen we via Mart en Stef  de uitgelezen kans om gelijk de 3 – 2 te scoren. Helaas lukte dit niet en nadat hun nr. 10 een grove overtreding op Rens W. beging en terecht met een gele kaart werd bestraft stonden we achterin niet goed, lieten we het op elkaar aankomen en werd de wedstrijd definitief beslist. Dat het vervolgens ook nog 5 – 1 werd was volkomen onnodig en zo werd het een terechte, maar ietwat geflatteerde nederlaag.

Vanmorgen verdiend verloren van een sterke tegenstander, maar als we met zijn allen wat slimmer, sterker en beter op elkaar ingespeeld raken, weet ik zeker dat we over een tijdje ook tegen dit soort tegenstanders een resultaat kunnen halen.