JO15-2 PAKT VERDIENSTELIJK PUNT TEGEN KAMPIOENSKANDIDAAT

KOSC JO15-2 heeft zijn 7e competitiewedstrijd gelijkgespeeld, op ons kunstgrasveld werd het na een bevlogen en spannende wedstrijd 1 – 1 tegen kampioenskandidaat NEO JO15-3.

De boys en girl begonnen zeer geconcentreerd en fanatiek aan de wedstrijd, er werd heel veel energie ingestopt en dit betaalde zich uit in een viertal uitstekende kansen in het eerste kwartier. De fysiek veel sterkere gasten hadden hier zichtbaar moeite mee en hebben in de eerste 35 minuten eigenlijk geen fatsoenlijke kans gehad. Mart kreeg een drietal goede mogelijkheden, maar slaagde er jammer genoeg niet in om het net te laten bollen. Ook Thijs was dichtbij een doelpunt, maar zijn mooie inzet verdween helaas net boven de rechterkruising. Na ruim 20 minuten was het dan eindelijk wel raak en was daar de verdiende voorsprong. Uit een prima lange bal van aanvoerder Rens W. scoorde Mart op fraaie wijze de 1 – 0.  Na dit doelpunt werden de gasten iets sterker, maar dit offensief leverde geen kansen voor de mannen uit Borne op.

In de rust aangegeven dat we trots waren op hetgeen we hebben laten zien. Nu was daar de mooie uitdaging om dit ook in de tweede helft proberen vol te houden. En probeer waar het kan ook je rust te pakken.

De tweede helft ging lange tijd gelijk op, waarbij NEO misschien iets meer balbezit had. Maar echte kansen voor beide doelen hebben we niet of nauwelijk gezien. Wel wisten we dat ze zeer gevaarlijk waren bij standaardsituaties en één van deze corners heeft ons, na ruim 55e minuten gespeeld te hebben, helaas ook de nek omgedraait. Vervolgens gingen de gasten met al hun fysieke krachten nog vol voor de winst en hierdoor werd de sfeer in en om het veld ook wat grimmiger. De boys en girl hebben echter met man en macht verdedigd en een dik verdiend punt in de wacht gesleept. Gek genoeg kregen wij via invalspeler Douwe, Stef en Mart na een paar scherpe counters ook nog de beste mogelijkheden om de wedstrijd zelfs winnend af te sluiten.

De technische staf en ongetwijfeld ook de supporters zijn trots op hetgeen wat jullie vanmorgen hebben laten zien. Jullie verdienen hiervoor een groot compliment en het laat ook zien dat we als team grote stappen hebben gemaakt en uiteraard ook nog steeds zullen maken, klasse.

1 – 0 Mart 20e minuut