JO15-2 SLUIT SEIZOEN IN STIJL AF EN BLIJFT THUIS ONGESLAGEN

KOSC JO15-2 heeft zijn laatste competitiewedstrijd overtuigend gewonnen, op ons hoofdveld werd Victora ’28 JO15-3 met 5 – 1 verslagen.

Zonder de afwezige Rens L., maar met invalspeler Douwe binnen onze selectie begonnen de boys zeer overtuigend en sterk aan de wedstrijd. In onze eerste de beste aanval stoomde aanvoerder Rens W. mee op naar voren, kreeg op het juiste de bal aangespeeld, maakte goed gebruik van zijn sterke lichaam en schoot overtuigend en fraai de 1 – 0 binnen. Niet veel later verdubbelde Kars op fraaie wijze de score. Dit was een knap spitsendoelpunt, waarmee onze aanvaller/back liet zien dat hij dit seizoen veel vooruitgang heeft geboekt. Van de gasten uit Enschede hadden we niet of nauwelijks iets te vrezen en na een kleine 20 minuten knalde Guus de 3 – 0 op het scorebord. Vervolgens gebeurde er niet zo veel meer, kregen we nog een paar prima mogelijkheden om de score nog verder uit te bouwen, maar waren we wat slordig en onnauwkeurig in de afwerking.

In de rust aangegeven dat we uiteraard zeer tevreden waren over het spelverloop en dat we niet moesten verslappen. Bij de gasten zaten wel degelijk een paar handige voetballertjes en die moesten we absoluut geen hoop geven met één of meerdere doelpunten.

Met Douwe en Boudewijn in het team voor Thijs en Chris gingen de boys en girl stug en onverstoorbaar door met waar ze mee bezig waren. Echter waren de mooiste kansen vandaag niet aan Douwe, Jasper, Mart, Guus en Stef besteed. Hierdoor bleef het veel te lang 3 – 0 en scoorden de gasten bij een spaarzame uitval helaas een eretreffer. Willem zat niet op te letten en vergat te vlaggen voor buitenspel, maar ook Hugo was een beetje aan het grabbelen, waardoor heel onverwachts de 3 – 1 op het scorebord kwam te staan. Vervolgens kregen we wederom een paar dotten van kansen en gelukkig was het slotakkoord dan wel voor Mart die persoonlijk de 4 – 1 en 5 – 1 voor zijn rekening nam.

Vanmorgen weer een prima wedstrijd van JO15-2 gezien en het grote verschil met vorige week was dat we het nu wel weer met zijn allen als team deden. Trots en met opgeheven hoofd kunnen we terug kijken naar een uitstekende voorjaarscompetitie met een keurige 5e plaats als resultaat, waarin we als team maar liefst 28 keer gescoord hebben. Helaas hebben we er ook 28 om de oren gekregen en dat was eerlijk gezegd wel wat te veel van het goede. Maar het team heeft veel progressie geboekt, alle spelers hebben enorme stappen voorwaarts gemaakt en we kunnen dan ook terugkijken op een zeer geslaagd seizoen.

Scoreverloop:
1 – 0 Rens W. 1e minuut
2 – 0 Kars 10e minuut
3 – 0 Guus 19e minuut
Rust
3 – 1 Speler Victoria ’28 50e minuut
4 – 1 Mart 67e minuut
5 – 1 Mart 69e minuut

Man of the match: Guus