JO15-2 start seizoen met ongelukkig klein verlies

JO15-2 is het seizoen begonnen met een minieme verliespartij, in Borne verloren de boys en girl met 3 – 1 van Borne JO15-1.

Het team begon zonder de afwezige Rens L., maar met Bill en Kay uit JO13-1 in de selectie, zeer onwennig aan de wedstrijd en het was vooral weer even wennen voor JO15-2 die vandaag zijn eerste wedstrijd speelde. Hierdoor was de beginfase grotendeels voor de gastheren die in deze fase uit een corner ook de score openden 1 – 0. Langzaam maar zeker kwamen we iets beter in de wedstrijd en werd er wat meer gevoetbald. Tien minuten voor rust werd de score helaas wel verdubbeld en even later had Mart de 2 – 1 op zijn schoen. Echter slaagde hij er jammer genoeg niet in om de bal tegen de touwen te jagen en zo zochten we met een 2 – 0 ruststand de kleedkamers op.

In de kleedkamer allemaal rode koppies van het harde werken en hier waren we als begeleiding dan ook zeer tevreden over. Echter was het spel nog niet je van het, waren we in balbezit en veel te onrustig en werden er nog veel te vaak foute keuzes gemaakt. Daarintegen waren we zeker niet minder dan onze tegenstander en zagen we absoluut mogelijkheden om hier minimaal nog met een puntje te vertrekken.

Met Kay en Bill in het team begonnen de boys en girl zeer overtuigend aan de tweede helft en gingen ze gelijk op jacht naar de aansluitingstreffer. Het spel zag er ook zeker iets beter uit en na een paar minuten wees de scheidsrechter resoluut naar de stip na een overtreding van de keeper op Kay. Guus ging achter de bal staan en schoot keurig de 2 – 1 in de linkerhoek. Hierna bleven we het doel van de tegenstander onder vuur houden en waren er grote kansen voor Guus en Thijs om de 2 – 2 op het scorebord te zetten. Echter lukte dit jammer genoeg niet en beslisten de gasten na een snelle counter de wedstrijd door de 3 – 1 te scoren. Vlak voor tijd was er nog een goede mogelijkheid voor Mart, maar helaas was ook deze kans niet aan hem besteed.

Zo werd de eerste wedstrijd ietwat ongelukkig verloren en was een gelijkspel misschien wel wat meer verdiend geweest. Echter moet je dit ook afdwingen en dat hebben we gewoon te weinig gedaan. Uiteraard moeten er nog heel veel zaken word verbeterd en zal alles nog wat beter op elkaar afgestemd moeten worden. Maar hier gaan we de komende weken weer hard mee aan de slag en hopelijk zien we aanstaande zaterdag 8 september als PH JO15-2 op bezoek komt weer wat vooruitgang.