Kleine, maar verdiende en overtuigende zege JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn 5e competitiewedstrijd gewonnen, in Tubbergen werd TVC JO15-3 met 1 – 2 verslagen.

Met elkaar afgesproken dat we lekker fel, energiek en overtuigend aan de wedstrijd wilden beginnen en dat lukte in principe vrij aardig. Vanaf het eerste fluitsignaal namen we het initiatief en werden de gastheren vastgezet op hun eigen helft. Dit leverde ook wel een paar prima kansen en mogelijkheden op, maar met name Mart en Thijs waren net niet scherp genoeg om voor de openingstreffer te zorgen. Ook werd er af en toe net iets te veel doorgepingeld door de aanvallers, waar samenspel vaak een wat betere optie was geweest. De gastheren zijn verder op een tweetal corners na niet gevaarlijk voor Hugo verschenen. En zo zochten beide teams met een 0 – 0 ruststand hun kleedkamers op.

In de rust aangegeven dat we voetballend en ook zeker qua beleving een stukje verder waren dan TVC. Dus afgesproken om er nog een schepje bij op te doen, niet te verslappen en proberen om zo snel mogelijk dat doelpunt te maken.

En gelukkig lukte dit in de tweede helft na ruim 50 minuten, Rens W. kreeg de bal heerlijk voor zijn voeten en onze aanvoerder en aanjager schoot de bal snoeihard in het dak van het doel. Eindelijk hadden we die dik verdiende voorsprong te pakken en de boys en girl gingen vervolgens gelijk op jacht naar een verdubbeling van de score. De uitstekend ingevallen Benthe won op het middenveld al haar duels en speelde een belangrijke rol bij de 0 – 2. Na een prima assist van haar, snelde invalspeler Douwe met speels gemak zijn tegenstander voorbij en zorgde hij op fraaie wijze voor de 0 – 2. Vervolgens zat iedereen eigenlijk te wachten op de 0 – 3, maar doordat we als team iets verslapten viel tien minuten voor tijd bij een spaarzame uitval de 1 – 2. Echte kansen hebben de blauwhemden in de resterende tijd niet meer gehad. De boys en girl speelden hun wedstrijd professioneel uit en de drie welkome punten gingen mooi mee terug naar Ootmarsum.

Vanmiddag gekeken naar een leuke, gelijkopgaande wedstrijd die dik en dik verdiend door ons werd gewonnen. We hadden het onszelf wel wat makkelijker kunnen maken door iets zorgvuldiger en nauwkeuriger met de vele kansen die we hebben gekregen om te gaan.

0 – 1 Rens W. 41e minuut
0 – 2 Douwe 56e minuut
1 – 2 Speler TVC 61e minuut

Man of the match: Rens W.