Kleine, maar verdiende overwinning JO15-2 in Denekamp

KOSC JO15-2 heeft zijn vierde competitiewedstrijd nipt gewonnen, in Denekamp werd SDC ’12 JO15-4 met 2 – 3 verslagen.

Zonder de afwezigen Guus, Lars, Timo en Mats, maar met de leenspelers Joep en Lucas gingen we met 12 spelers op pad. Voorafgaand aan de wedstrijd de boys gecomplimenteerd met progressie en vooruitgang wat het team tot dusver geboekt heeft en die stijgende lijn willen we vamiddag natuurlijk ook wel weer zien. En dit lukte op momenten ook zeker wel, boys begonnen sterk, waren voetballend beter en ze creëerden ook de meeste kansen. Nadat Tijn al een goede kans had gekregen, was het in de 10e minuut wel raak. Na een prima assist van Julian scoorde onze snelle nr. 9 nu wel de 0 – 1. Een paar minuten later was het alweer gelijk nadat de scheidsrechter een ongelukkige terugspeelbal beoordeelde als bewust en de daaropvolgende vrije trap onberispelijk werd binnen geschoten. De gastheren hadden niet of nauwelijks kansen en wij slaagden er niet in om ze binnen te schieten. Vlak voor lukte dit wel na een toegekende penalty en deze werd onberispelijk binnen geschoten door onze aanvoerder.

In de rust aangegeven dat het op zich prima ging, maar dat we de kansen die we krijgen wel af moesten maken.

En in tweede helft zelfde spelbeeld., wij continue in de aanval en SDC moest zich beperken tot verdedigen. Toch slaagden zij er in om de gelijkmaker te scoren nadat er zeer slordig werd uitverdedigd en de bal via via over keeper Twan in het doel verdween. Ruim vijf minuten later stonden we alweer op voorsprong nadat een uitstekende vrije trap van Hidde werd binnen geschoten door leenspeler Joep. In de laatste 20 minuten waren er nog grote kansen voor Joep en Mees en nog wat hachelijke momentjes voor het doel van Twan, maar bleef er uiteindelijk 2 – 3 op het scorebord staan.

Vanmiddag ook wel gezien dat het belangrijk is om je kansen af te maken en de wedstrijd definitief te killen. Meedogenlozer zijn met zijn allen.

0 – 1 Tijn 10e