KOSC 1 alleen koploper Vierde Klasse

Ondanks het gelijke spel in Bathmen tegen ABS is KOSC 1 na vier wedstrijden alleen koploper in de vierde Klasse A. Het ook nog ongeslagen UD Weerselo verloor namelijk verrassend met 1-0 van laagvlieger Haarle.
KOSC is de enige, met Holten, nog ongeslagen club in deze klasse en voert met 10 punten uit vier wedstrijden de ranglijst aan.
In Bathmen werd het voor de mannen van Walter Weghorst geen makkelijke pot. KOSC startte de wedstrijd nog zonder routinier Jorrit Weierink, die wel op de bank zat, maar nog onvoldoende wedstrijdritme kende na zijn blessure. In de vijfde minuut had KOSC op een voorsprong kunnen komen. Na een verkeerde terugspeelbal van ABS sprintte Jasper Keupink alleen op het doel af, maar zijn schot ging voorlangs. Na een kwartier spelen was het Diederik Nijhuis, die van zich liet spreken. Met een goede actie buitenom wist hij knap zijn tegenstander te verschalken. Zijn schot belandde op de paal. Niet veel later waren er kansen en kansjes voor de gasten uit Ootmarsum na een afgeslagen corner, maar de bal wilde er niet in. ABS was in de 25e minuut pas echt gevaarlijk met een afstandsschot dat rakelings over de lat zeilde. Ralph Muller was op dat moment kansloos en kon niet anders dan de bal nakijken. Met een 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op. KOSC had de betere kansen, maar ABS heeft de beschikking over een goed voetballende ploeg met de nodige ervaring, dus kon het in de tweede helft nog alle kanten op.
Dat bleek dus ook in het tweede part. Na balverlies van ABS kreeg KOSC al snel een mogelijkheid, maar de overtalsituatie werd slecht uitgespeeld. De Ootmarsummers komen beter in hun spel. Het elftal uit Bathmen wist echter de uitvallen van KOSC in de kiem te smoren, maar had daarbij ook enkele stevige overtredingen voor nodig. Het leverde drie gele kaarten op voor ABS, maar ook bij KOSC werden Thomas Brons en Thijs Hulskotte op de gele bon geslingerd.
ABS liet zich niet onbetuigd en een afstandsschot in de 72e minuut gaat via de lat over. Nog geen zes minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong na een verdedigingsfout van KOSC. Met nog ruim 10 minuten op de klok en blessuretijd moest KOSC op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er zeven minuten voor tijd. Jorrit Weierink, in het veld gekomen voor Jasper Keupink, legde de bal uit een vrije trap panklaar op het hoofd van Thijs Hulskotte. De verdediger scoorde bij de korte paal in de bovenhoek. Trainer Walter Weghorst toonde zich na afloop tevreden met het resultaat. “We hadden de betere kansen, maar als je 10 minuten voor tijd achter komt, dan moet je blij zijn met een punt.”

Bron: InenOmOotmarsum