KOSC 1 begint derde periode met drie punten

De eerste wedstrijd in de derde periode leverde KOSC drie verdiende punten op. De Ootmarsummers begonnen sterk tegen Haarle. Na een geweldige actie, al in de tweede minuut, van de jeugdige Jasper Keupink werd hij vrij voor het doel neergehaald door een Haarle verdediger. De scheidsrechter nam de enige echte beslissing en dus kon Jorrit Weierink vanaf de 11 meter de 1-0 aantekenen voor KOSC. Daarna kreeg KOSC in Haarle nog twee kansen, maar het schot van Jasper Keupink smoorde in een mêlee van spelers. Thomas Brons zag zijn schot door een verdediger naast gaan. De daaropvolgende corner leverde niets op.  In de zevende minuut stond het echter wel 2-0 door een prachtige goal van Job Oude Roelink, die een afgeslagen bal binnen poeierde. De 3-0 viel nog binnen de 25 minuten. KOSC kreeg een doel en deze resulteerde in een schotkans voor Timo Bonke, die knap raak schoot. Pas in de 40e minuut stelde Haarle er nog iets tegenover, maar keeper Ralph Muller wist de bal net genoeg weg te tikken. Met een 0-3 stand gingen beide teams rusten.
Na de pauze was het opnieuw Jasper Keupink, die voor het eerste gevaar stichtte. Hij sneed door de Haarle verdediging maar zijn schot wordt gekeerd. Zijn actie had echter meer verdiend. In minuut 65 komt Haarle terug in de wedstrijd en scoort de 3-1. Daarna komt KOSC, dat minder speelt dan in de eerste helft, onder druk. Haarle weet het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. De Ootmarsummers komen onder de druk uit en weten zelf weer wat kleine kansen te creëren. Thomas Brons kreeg een grote kopkans, maar wist deze niet te verzilveren en ook routinier Jorrit Weierink, helemaal vrijgespeeld, schiet over. Dat waren de laatste wapenfeiten en KOSC speelt de wedstrijd uit om de drie verdiende punten mee naar huis te nemen.
Zondag 24 maart komt Fleringen naar ’n Tooslag en KOSC heeft tegen deze ploeg nog veel goed te maken, want de eerste wedstrijd eindigde in een smadelijke 7-1 nederlaag voor het Ootmarsumse elftal. Deze derby begint om 14.00 uur.

Bron: InenOmOotmarsum