KOSC 1 beslist wedstrijd in 10 minuten

Het eerste elftal van KOSC wist binnen 10 minuten in de tweede helft de wedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop te beslissen. Na een ruststand van 1-1 scoorde uitblinker Diederik Nijhuis voor de 2-1, nadat hij goed werd weggestuurd door Mart Busscher. Dat was de 48e minuut en twee minuten later scoorde Mats Brons met een fraai schot dat in de verre hoek het net vindt. Nog geen vier minuten later tekende Timo Bonke voor het vierde doelpunt van het Ootmarsumse team. Uit een voorzet van Jorrit Weierink wist hij na wat schermutselingen de voet tegen de bal aan te krijgen en zo de 4-1 op het bord te zetten. Daarna was het opnieuw Diederik Nijhuis, die in de 71e minuut de 5-1 eindstand op het scorebord zette.
In de eerste helft begon KOSC sterk aan de wedstrijd en Diederik Nijhuis scoorde al in de zesde minuut. Het publiek ging er eens goed voor staan of zitten, maar de thuisploeg verzuimde om de marge uit te breiden. Een fraai schot van Thomas Brons belandde op de paal. Vroomshoop kwam op gelijke hoogte, nadat een afvallende bal goed wordt ingeschoten. Tot aan de rust had KOSC de meeste kansen met nog een kopbal op de buitenkant van de paal. Na rust besliste de thuisploeg de wedstrijd en pakte daarmee drie belangrijke punten.
Maar ook de concurrentie liet geen steken vallen en dus wonnen de Lutte, UD en DTC ’05 hun wedstrijden. Volgende week is er in deze Vierde Klasse een echte topper tussen DTC en KOSC in Tilligte. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Bron: InenOmOotmarsum