KOSC 1 blijft in de race voor een prijs na winst op de Lutte

Ondanks de steun van twee bussen vol supporters vertrok de Lutte met 0 punten uit Ootmarsum. KOSC won na een spannende pot met 1-0 en Thijs Hulskotte besliste de wedstrijd door onhoudbaar binnen te schieten. DTC ’07 mag de winnaar genoemd worden na de zondagse wedstrijden, want zelf won de debutant overtuigend met 6-0 uit in Borne en blijft daardoor op kop. De grootste concurrent de Lutte verloor dus van KOSC, terwijl Enter en UD de punten deelden. Door de winst op de Lutte sloot KOSC weer aan en met nog vier wedstrijden te spelen hebben de Ootmarsummers 6 punten achterstand op DTC. In de derde periode staat KOSC er goed voor. Gelet op de laatste vier wedstrijden met louter tegenstanders uit de onderste helft kan KOSC nog de nodige punten pakken. Al staan er wel drie uitwedstrijden op het programma en zullen ook deze, tegen degradatie vechtende clubs, er alles aan doen om het vege lijf tegen te redden.

KOSC helpt DTC twee keer richting de titel,
Middenvelder Jari Leussink analyseerde de wedstrijd naderhand. “In twee weken tijd hebben we DTC twee keer richting de titel geholpen. In Tilligte wonnen ze van ons, omdat wij zeker in de tweede helft onder ons kunnen speelden. Vandaag winnen we van DTC’s grootste concurrent de Lutte. Onze tegenstander op deze zondag is een echte kampioenskandidaat. Ze werden gesteund door twee bussen vol supporters. Na afloop zeiden wij tegen elkaar dat ze in feite voor niks gekomen zijn,” lacht Jari Leussink om deze voetbalhumor om vervolgens serieus verder te gaan. “In de eerste helft was het een zeer gelijk opgaande strijd. De eerste grote kans creëerde de Lutte, maar het schot kwam in handen van de goed keepende Ralph Muller. Onze goal viel na ruim een half uur. Jorrit Weierink nam snel een vrije trap op 35 meter van de goal en met een goede wreeftrap bereikte hij Thijs Hulskotte. Deze schoot hem onhoudbaar in het dak van de goal.”
De Lutte liet het er niet bij zitten. Na een gevaarlijke aanval van hen werd de KOSC keeper binnen de 5 meter omver gelopen. De bal rolde in het net, maar de goed leidende scheidsrechter keurde deze terecht af.  “Met deze 1-0 stand gingen we de rust in. Wij liepen met een goed gevoel in de kleedkamer en zagen zeker mogelijkheden om de overwinning over de streep te trekken.”

Beide ploegen krijgen kansen.
Na de thee komen KOSC en de Lutte fel uit de kleedkamer. Het wordt een spannende tweede helft. Aan beide kanten zijn er veel kansen in de eerste twintig minuten van deze helft. Daarna neemt de Lutte meer risico. “De Lutte gaat hoger staan en weet op deze wijze via de zijkanten een paar goede kansen te creëren. Onze verdediging oogde solide en de Lutte verzuimde om die kansen te benutten. Wij kregen meer ruimte in de slotfase en dus resulteerde dat in kansen, maar we verzuimden om de wedstrijd te beslissen. Daardoor bleef het tot het einde toe spannend. Uiteindelijk is de winst voor ons en in mijn ogen een terechte overwinning. Met deze drie punten houden we zicht op een prijs aan het einde van het seizoen,” besluit Jari Leussink.
Op 16 april speelt KOSC uit tegen Almelo. Met Pasen is het team dus vrij.

Bron: InenOmOotmarsum