KOSC 1 blijft ongeslagen na gelijkspel tegen Almelo

In Almelo aan de Maardijk en onder de schaduw van het Heracles stadion speelde koploper KOSC met 2-2 gelijk tegen Almelo. Met dit resultaat blijft het Ootmarsumse elftal ongeslagen, maar ziet Vasse wel een stap dichterbij komen. Deze concurrent heeft twee punten minder, maar een iets beter doelsaldo. Toch wel een verrassende ontwikkeling in deze Vierde Klasse A.
Almelo begon sterk aan de wedstrijd en wist al in de zesde minuut op voorsprong te komen. Via een snel uitgespeelde aanval moest de KOSC verdediging, in dit geval Hugo Kotterman,  aan de noodrem trekken en dat leverde direct een strafschop op voor de thuisploeg. Tim Roling benutte deze buitenkans en zette zijn team op voorsprong.

Het elftal uit Almelo met als trainer Thijs Houwing liet in alle opzichten zien met volle overgave dit duel aan te willen gaan. De duels werden niet geschuwd en ook verbaal was de ploeg nadrukkelijk aanwezig.  Toch wist KOSC de bakens te verzetten en kreeg de koploper steeds meer het initiatief. Stijn Brunninkhuis zette ‘de toon’  voor deze ommekeer door een behoorlijke overtreding te maken. Fabian Harperink kreeg de bal voor zijn schietgrage voeten na een fout van een Almelo verdediger, maar de aanvoerder van KOSC schoot de bal richting ‘Erve Asito’,  het Heracles stadion. KOSC bleef mogelijkheden creëren en de volgende kans was voor Rogier Busscher, die uit een voorzet van Jorrit Weierink de gelijkmaker op zijn schoen had. Het Ootmarsumse elftal kreeg een aantal corners en die waren stuk voor stuk gevaarlijk. Uit één van deze hoekschoppen, altijd getrapt door Jorrit Weierink, wist de Almelo keeper nog net redding te brengen. Zijn weg gestompte bal kam voor de voeten van Timo Bonke, die met een strak schot het net wist te vinden. De Almelo grensrechter bleef vervolgens met de vlag omhoog staan en op de vraag van de prima leidende scheidsrechter waarom hij vlagde gaf de lijnsman als antwoord: “Buitenspel”.  De scheidsrechter schudde zijn hoofd en wees vervolgens onverbiddelijk naar de middenstip. Tot aan het rustsignaal waren er vervolgens nog kansen voor beide partijen. De altijd gevaarlijke Mike Kerr mikte een bal op de lat, terwijl KOSC, na een goede aanval, de paal raakte.

In de tweede helft was het initiatief in voor KOSC. Stijn Brunninkhuis kopte de bal net over. De volgende kans was voor Rogier Busscher, maar zijn harde kopbal was recht op het lichaam van de Almelo keeper. De KOSC speler revancheerde zich echter en kopte de bal prachtig raak na opnieuw een corner van Jorrit Weierink. Uit de aftrap wist Almelo bijna de gelijkmaker te scoren, maar het schot ging net naast. Daarna had KOSC de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Jorrit Weierink raakte met een subliem schot de paal en twee keer raakten de KOSC aanvallers de lat. Na deze kansen om de wedstrijd in Ootmarsums voordeel te beslissen was het toch weer Almelo dat zich terug knokte. De thuisploeg kreeg meer vat op het spel en dat resulteerde in een aantal corners met als gevolg een paar hachelijke situaties. Keeper Ralph Muller wist een aantal keren redding te brengen en ook Stephan Bonke en Stijn Bruns zorgden voor belangrijke interventies. Met deze stand van 2-1 bleef het spannend. KOSC verdedigde en Almelo probeerde alsnog de gelijkmaker te produceren. De tweede goal van Almelo viel alsnog. In de 88e minuut kwam Mike Kerr in balbezit. De aanvaller draaide zich knap vrij en leek een voorzet te geven, maar de bal draaide helemaal naar de verre hoek en plofte tegen het net. Een schitterende goal, die waardering verdiende van iedereen die houdt van voetbal. En met dit kermiszondagsschot eindigde deze spannende wedstrijd in 2-2.
KOSC is het komende weekend vrij. Donderdagavond wordt er geoefend tegen BWO. Op 24 november wacht KOSC de uitwedstrijd tegen Sportclub Overdinkel.

Bron: InenOmOotmarsum