KOSC 1 dankzij ‘the return of two oldies’ in slotfase langs Oldenzaal

Ruim 10 minuten voor tijd stond KOSC 1 tegen Oldenzaal met 2-1 achter. Alle reden voor trainer/coach Rob Roelofs om twee routiniers in te brengen, die normaal gesproken in het derde spelen om hun carrière af te bouwen. De hoofdmacht heeft deze spelers, Stijn Bruns en Harm Bossink, hard nodig om te overleven in de Vierde Klasse. Met ‘the return of two oldies’ kantelde de wedstrijd en wist het Ootmarsumse elftal in de laatste 10 minuten maar liefst vier keer te scoren. Daarmee werd het 5-2 en lijkt KOSC rechtstreekse degradatie  af te wenden. Er volgen nog vier wedstrijden. Zondag 15 mei komt koploper Vasse naar Ootmarsum. Daarna speelt KOSC tegen de Tubanters en Zenderen Vooruit en deze beide clubs zijn praktisch al gedegradeerd. De competitie wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Unisson.
Oldenzaal, de club die eigenlijk geen voortbestaan meer heeft, kwam in Ootmarsum verrassend, maar wel verdiend op voorsprong. Mats Brons tekende nog voor rust de gelijkmaker aan.
Na de thee was het opnieuw Oldenzaal dat een voorspong nam, maar met het inbrengen van Harm Bossink en Stijn Bruns waaide er ineens een andere wind door het team. Thijs Hulskotte nam in de 79e minuut de 2-2- voor zijn rekening. Daarna ging het snel, mede door het goed voorbereiden werk van de beide routiniers, die Fabian Harperink en Jorrit Weierink in staat stelden om de 4-2 op het scorebord te laten verschijnen. Harm Bossink gaf zijn rentree in het eerste nog meer glans door in de slotminuut de 5-2 voor zijn rekening te nemen.

Bron: InenOmOotmarsum