KOSC 1 dendert door

KOSC 1 boekte de zesde overwinning op rij en dendert maar door in deze Vierde Klasse A. La Première werd redelijk eenvoudig met 3-0 verslagen en dus bleef het Ootmarsumse elftal ongeslagen. In de eerste helft was het krachtsverschil niet zo groot, maar in de tweede helft waren het de gasten uit Ootmarsum, die op het veld domineerden. Luuk Wilmink was door een stage niet aanwezig en werd op adequate wijze vervangen door Coen Vennegoor. Tevens wist de KOSC selectie dat het volgend jaar onder leiding staat van een andere trainer, omdat Peter de Vries al vroeg kenbaar heeft gemaakt zijn contract niet te verlengen.
De koploper begon sterk aan de wedstrijd en was veelvuldig in het strafschopgebied van LAP te vinden. Het leidde tot twee corners op rij, een dreigende situatie, maar nog geen goal. De grootste kans kwam uit een snelle counter voor La Première. De KOSC verdediging dekte niet goed door en dus ontstond er een dot van een kans. Ralph Muller hield zijn doel echter schoon. KOSC antwoordde direct. Na een goede combinatie werd Hugo Kotterman op links vrijgespeeld. Zijn voorzet kwam voorbij de tweede paal en bereikte Timo Bonke. Deze kopte de bal terug, maar net te hoog voor Rogier Busscher.
In het vervolg was het toch de thuisploeg, die wat meer druk naar voren zette. Deze pressie zorgde voor twee corners voor LAP. De eerste werd naast gekopt en de tweede leidde tot een schot dat geen doel trof. KOSC verdedigde in deze fase slordig en verloor vaak de tweede bal. Bijna had La Première de score kunnen openen uit de tweede grote kans, maar opnieuw lukte het de gastheren niet om het doel te vinden. In deze voor KOSC wat moeilijkere fase is het dan prettig dat je dan toch scoort.

Uit een corner was het Stijn Bruns, die bij de tweede paal de bal strak kon inschieten en het net liet bollen. De koploper was de betere op het veld en LAP probeerde met af en toe forse overtredingen de bakens te verzetten. Hugo Kotterman werd het eerste slachtoffer en moest zich met een blessure aan het middenrif laten vervangen. Stijn Brunninkhuis kwam in het veld, waardoor alleskunner Rens Oortman naar de linksbackpositie werd gedirigeerd. Een laatste wapenfeit in de eerste helft kwam van de goed spelende Rogier Busscher, die net naast de verkeerde kant van de paal schoot.
De wedstrijd kabbelde vervolgens met deze 0-1 stand naar het rustsignaal.

Na de thee gooide LAP er diverse keren de beuk er in, maar de ploeg bleek niet in staat om voetballend dreigend voor de goal van Ralph Muller te komen. Je zag de irritaties bij de thuisploeg oplopen. KOSC bleef rustig voetballen en combineerde zich steeds meer richting het LAP doel. De goal van KOSC kon niet uitblijven. Het was Jorrit Weierink, die dreigend het strafschopgebied inkwam, meerdere afspeelmogelijkheden kende, maar koos voor een doeltreffend schot in de korte hoek. Ondertussen was Wouter Engbers vervangen door Diederik Nijhuis. Laatstgenoemde zorgde voor meer snelheid aan de rechterkant en na een gemiste kans, wist de rechtsvoor, terug van een hersenschudding, na een mooie scrimmage de bal keihard in de touwen te rammen.

Dirk Huusken kwam ook nog in het veld voor Coen Vennegoor en het jonge talent kreeg valk voor tijd nog een enorme kans om de vierde van KOSC binnen te jagen. Dat lukte niet, maar de drie punten zijn opnieuw binnen en dus is KOSC met afstand de trotse koploper in de Vierde Klasse A. Zondag komt Rood Zwart uit Delden naar Ootmarsum en gelet op de ranglijst kan dat zomaar de zevende overwinning op rij betekenen.

Bron: InenOmOotmarsum