KOSC 1 dwingt te weinig af tegen matig Borne

Het eerste elftal van KOSC slaagde er niet in om op deze gure zondag met drie punten terug te komen naar Ootmarsum. In en tegen Borne werd het een bloedeloze 0-0 en daarmee verzuimde KOSC om deze matige tegenstander op een nederlaag te trakteren. Trainer Rob Roelofs had dit keer een plek in de basis ingeruimd voor Thomas Brons. Zijn neef Mats Brons was na een slepende blessure weer opgenomen in de wedstrijdselectie.
De eerste helft kende weinig tot geen opwindende momenten en de 0-0 was een terecht afspiegeling van het vertoonde spel. KOSC was de bovenliggende partij, maar wist geen grote kansen af te dwingen.
Na rust kwamen de Ootmarsummers wat beter in hun spel. In ieder geval ging er meer dreiging van uit. Mart Busscher kwam oog in oog te staan met de Borne keeper, maar deze kwam als winnaar uit de strijd. De rebound werd door Jorrit Weierink naast geschoten. In de 67e minuut nam Diederik Nijhuis de plek in van Thomas Brons. Niet veel later werd Jorrit Weierink met een goede pass de ruimte in gestuurd. De rechterspits nam de bal met zijn hoofd mee, haalde uit, maar trof de paal. Vijf minuten later trof KOSC in de persoon van Fabian Harperink opnieuw het houtwerk. Na een goed afstandsschot van de aanvoerder ketste de bal via de paal het veld weer in. Mats Brons verving in de slotfase Mart Busscher. De wedstrijd was echter gespeeld en doelpunten bleven uit. De verschillen in de Vierde Klasse blijven klein. De Ootmarsummers staan na 10 wedstrijden op plek 5 en hebben slechts vier punten achterstand op de koplopers DTC en De Lutte. Zondag 11 december is de laatste competitiewedstrijd van 2022 en dan speelt KOSC thuis tegen Sportclub Overdinkel. Deze tegenstander heeft twee punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld dan KOSC. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

Bron: InenOmOotmarsum