KOSC 1 houdt het lang spannend maar wint toch afgetekend van Hengelo

Het eerste elftal van KOSC wist opnieuw met duidelijke cijfers te winnen. Dit keer werd Hengelo met 4-0 verslagen. Het was echter een vreemde wedstrijd. Na een van beide kanten aftastend begin nam KOSC na 20 minuten een 1-0 voorsprong, maar verzuimde de thuisploeg om verder afstand te nemen. Twintig minuten voor tijd trof Stijn Bruns doel en dat bleek de bevrijdende treffer. Coen Vennegoor en Luuk Wilmink zorgden vervolgens voor de afgetekende 4-0 overwinning. Hengelo was de mindere, maar met 1-0 achter bleef het toch in de wedstrijd. Er komen dan altijd dreigende momenten voor het KOSC doel, die echter nooit tot grote kansen leidde. Het team uit Hengelo deed zichzelf tekort door veel overtredingen te maken, zelfs een rode kaart te pakken en ook nog eens onderling elkaar regelmatig de huid vol scholden. Zoals de ploeg uit Hengelo deze middag in Ootmarsum acteerde is dit elftal één van de grootste degradatiekandidaten in deze Vierde Klasse. KOSC maalde daar uiteraard niet om en profiteerde in de eindfase optimaal van de ruimte die het kreeg en strafte het kinderlijk eenvoudig verdedigen van Hengelo met vier treffers af.

De wedstrijd begon in de eerste minuten heel afwachtend. Beide teams schoven elkaar plichtmatig de bal toe, maar dat leidde niet tot flitsende aanvallen. Na pakweg 10 minuten nam KOSC echt het initiatief en met name op rechts met Jorrit Weierink en Timo Bonke kwam er steeds meer dreiging in het aanvalspatroon van de thuisploeg. Het leidde tot een aantal voorzetten, maar Stijn Brunninkhuis en Stijn Bruns mikten niet op, maar over het doel. Het Ootmarsumse elftal pakte in de 20e minuut de voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Jorrit Weierink kreeg Stijn Brunninkhuis de bal voor zijn voeten en hij liet de Hengelo keeper kansloos. In de fase tot aan het rustsignaal kraag de thuisploeg meerdere mogelijkheden, die echter niet werden benut. Aan de andere kant hoefde KOSC keeper Ralph Muller nauwelijks in te grijpen. Het bleef bij een geblokt schot en in de 30e minuut de eerste corner voor de Ootmarsumse tegenstander en een doelpoging, die ver over de goal zeilde. KOSC wist echter ook niet meer af te dwingen in deze fase. Wel vielen de eerste gele kaarten aan de kant van Hengelo, waarbij Robert Bakker het geluk kende dat de scheidsrechter hem spaarde na een tweede overtreding, die ook rijp was voor een tweede gele kaart. Het bleek uitstel van executie, want deze speler kreeg alsnog in de 87e minuut zijn tweede geel en kon dus met rood vertrekken.

Na de rust bleef KOSC de betere op het veld. De minimale voorsprong bood Hengelo nog hoop. In de 70e minuut was het echter over en uit. Stijn Bruns stak de middellijn over en kreeg nauwelijks iets in de weg gelegd, waarna hij vanaf 20 meter de bal onhoudbaar langs de keeper schoot. Vijf minuten later rondde invaller Coen Vennegoor beheerst af en wist een andere invaller, Luuk Wilmink, met een fraaie treffer de stand naar 4-0 te tillen. Hengelo liet het allemaal toe en bleek murw geslagen. KOSC won meer dan terecht en dat betekent opnieuw drie punten, die meer dan welkom zijn in de strijd om het kampioenschap. Volgende week is Vasse de tegenstander en dat is een streekderby, waarbij beide teams de mouwen op zullen stropen. KOSC om de titelkansen intact te houden en revanche te nemen op de 1-0 nederlaag in Vasse, terwijl de tegenstander het de koploper moeilijk wil maken en daarnaast de punten hard nodig heeft in de strijd om degradatie. Beide teams wonnen deze zondag en ook dat speelt in de komende confrontatie ongetwijfeld mee voor wat betreft het zelfvertrouwen. KOSC- Vasse is op zondag 31 maart en begint op ’n Tooslag om 14.00 uur