KOSC 1 in slotfase onderuit in en tegen Almelo

In de wedstrijd tussen KOSC en Almelo leek iedereen vrede te hebben met een 2-2 eindstand. Dat gold echter niet voor middenvelder Tim Roling, die in de voorlaatste minuut een schotkans kreeg. De bal belandde via de binnenkant in het doel en daarmee pakte Almelo in de slotfase de volle winst en bleef KOSC beteuterd achter. Gelet op het spelbeeld was een gelijkspel een terechte afspiegeling geweest, maar de thuisploeg sloeg toe op een gunstig tijdstip al had Coen Vennegoor direct na de aftrap nog een grote kans op de 3-3. Dat lukte niet en dus kon de spits een valse start van KOSC niet voorkomen.

Veelbelovend begin
De wedstrijd tegen Almelo begon veelbelovend voor het Ootmarsumse team. Na een goed opgezette aanval via de rechterkant met Fabian Harperink, Timo Bonke en Rens Oortman in de hoofdrol kwam de bal prima voor en kon spits Coen Vennegoor de 1-0 aantekenen. Dat was al in de 1e minuut, maar vier minuten later stond het gelijk. Een handige Mike Kerr draaide weg van Timo Bonke en met een mooie pegel en via de onderkant van de lat trof de Almelo aanvaller doel. Na een half uur was dezelfde speler Timo Bonke te slim af en oog in oog met keeper Ralph Muller faalde Mike Kerr niet. KOSC kreeg vervolgens wel wat kansen. Vennegoor stond alleen voor de keeper, maar miste en Rens Oortman nam de bal net verkeerd aan anders was dat ook een grote kans geworden. Almelo bleef echter gevaarlijk en met name met standaardsituaties. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord en bleef de 2-1 voor de thuisploeg op het scorebord staan.

Rommelige tweede helft
KOSC kwam in de tweede helft goed uit de startblokken. Stijn Brunninkhuis nam de plek in van Wouter Sleiderink. De Ootmarsumse ploeg zette direct druk. Een fout van keeper Steunenberg leidde tot de gelijkmaker. De goalie beoordeelde de bal verkeerd en deze belandde voor de voeten van Diederik Nijhuis, die het leder in een leeg doel kon schuiven. Na de 2-2 waren er kansen met een bal van Timo Bonke op de paal als de grootste. Vervolgens werd het een rommelige wedstrijd met de nodige overtredingen. Ook leidden beide ploegen het nodige balverlies en was er van goed voetbal geen sprake meer. De wedstrijd leek dus op een gelijkspel af te stevenen. Almelo bleek echter het meest gelukkig en kaapte de drie punten weg vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Marcel Besselink. “Natuurlijk balen we hiervan,” blikt Fabian Harperink terug, “Een gelijkspel was naar mijn idee een terechte afspiegeling geweest. Wij blijven echter met lege handen staan. Er is natuurlijk nog geen man overboord. Het is de eerste wedstrijd van de competitie, die we graag in ons voordeel hadden willen beslissen. We hebben echter zeer zeker onze kansen gehad, maar waar zij de bal over de zijlijn schoppen proberen wij het voetballend op te lossen. Zondag wacht Rood Zwart en dan moeten we er voor de volle honderd procent staan. Leren van de fouten en met vertrouwen uitkijken naar de volgende pot.”

Bron: InenOmOotmarsum