KOSC 1 kijkt na ruimte winst weer omhoog

Het eerste van KOSC boekte in meerdere opzichten een belangrijke overwinning op Oldenzaal. Waar Vasse vorige week nog tegen deze ploeg tegen een onverwachte nederlaag aan liep, wist KOSC met 5-0 en dus met duidelijke cijfers van deze matige tegenstander te winnen. KOSC tankte door deze duidelijke winst vertrouwen en kan weer omhoog kijken.
Het Ootmarsumse elftal startte sterk en wist al in de 8e minuut de score te openen. Wouter Engbers brak de ban en in de 22e minuut verdubbelde de middenvelder de score. De Ootmarsummers bleven de bovenliggende partij en creëerden nog de nodige kansen, maar gescoord werd er niet.  Met een 2-0 voorsprong voor KOSC zochten beide teams de kleedkamer op.
Na de rust begon Oldenzaal furieus, maar keeper Wout Velthuis voorkwam met een aantal knappe reddingen de aansluitingstreffer.  In de 72e minuut gooide Diederik Nijhuis de wedstrijd met de derde treffer van KOSC in het slot. De jonge Thomas Brons bekroonde een goede wedstrijd met de vierde KOSC goal en gelegenheidsspits Fabian Harperink nam de vijfde treffer voor zijn rekening.  KOSC staat na 12 wedstrijden op de zevende plek in de Vierde Klasse A met 12 punten achterstand op koploper La Première. Zondag 13 maart speelt KOSC uit tegen hekkensluiter Zenderen Vooruit dat nog maar 2 punten heeft vergaard in deze competitie.

Bron: InenOmOotmarsum