KOSC 1 komt goed uit de startblokken

Het eerste elftal van KOSC won met duidelijke cijfers van La Première. De 5-2 overwinning had echter nog hoger mogen uitvallen. De club uit Almelo, die vorig jaar nog tot het einde met Vasse streed om promotie, heeft flink moeten inleveren. Maar liefst acht spelers vertrokken of stopten bij de hoofdmacht. LAP heeft dus veel kwaliteit ingeleverd en dat was op het veld goed te merken. Binnen 20 minuten stond het al 2-0 voor KOSC dankzij mooie doelpunten van Mats Brons en Jari Leussink. In de 42e minuut kwam LAP terug in de wedstrijd, maar Mats Brons scoorde vlak voor rust zijn tweede goal en bracht de marge weer terug naar twee doelpunten. La Première kwam niet veel later voor de theepauze nog terug tot 3-2 door onoplettend verdedigen aan de kant van KOSC.
Na de pauze zette KOSC orde op zaken. Uitblinker Diederik Nijhuis, ook gekozen tot man of the match, tekende de 4-2 aan. Ook Stefan Bonke kan trouwens terugzien op een prima wedstrijd al werd hij niet door de ‘kenners’ op het formulier gezet. Jorrit Weierink kwam zelf niet tot scoren, maar leverde wel twee mooie assists af.
Na ruim een uur kwam ook Fabian Harperink in het veld. De routinier maakte daarmee zijn eerste speelminuten van dit nog jonge seizoen na een slepende blessure. Ook Dirk Huusken, Thomas Brons en Stijn Teders werden door de trainer Rob Roelofs in het veld gebracht. Stijn Teders maakte het vijfde doelpunt voor de Ootmarsumse club. Met Almelo en de verrassende promovendus DTC ’07 staat KOSC na twee speeldagen ongeslagen aan kop in deze Vierde Klasse.  In deze klasse werd De Lutte tegen UD afgelast, omdat het natuurveld onbespeelbaar was door de vele regen in de nacht van zaterdag op zondag en het kunstgrasveld vervangen wordt.
KOSC speelt zondag 9 oktober uit tegen het nog puntloze Manderveen dat kansloos met 4-0 verloor van Almelo.

Bron: InenOmOotmarsum