KOSC 1 laat punten liggen in Overdinkel

In een teleurstellende wedstrijd heeft koploper KOSC punten laten liggen tegen sportclub Overdinkel. Het werd uiteindelijk 1-1. Het Ootmarsumse elftal nam na een prima vrije trap van Jorrit Weierink nog wel een voorsprong. Vlak na rust werd het echter toch 1-1. Vervolgens kon KOSC niet echt een vuist maken, terwijl ook Overdinkel nauwelijks kansen meer kreeg.
De omstandigheden om te voetballen bleken matig. Een harde wind en een drassig veld zorgden er voor dat het een rommelige wedstrijd werd. “Het was niet best en in feite een teleurstellende wedstrijd. Positief is dat we ongeslagen zijn gebleven en dat we in ieder geval weer wedstrijdritme hebben kunnen opbouwen. In de eerste helft waren wij toch de bovenliggende partij. We kwamen door een mooie vrije trap van Jorrit, die in de bovenhoek belandde, met 1-0 voor. Na een half uur kregen we een tweede kans, maar die wisten we niet te benutten. Het lukte ons dus niet om echt een stempel op de wedstrijd te drukken. Meerdere spelers, die bij ons hun niveau niet haalden,” is de conclusie van aanvoerder Fabian Harperink.
Met de rust stond KOSC nog met deze magere marge voor. Na de thee wist Overdinkel al redelijk snel de gelijkmaker aan te tekenen. Voorin werd de bal niet vastgehouden en uit de tegenstoot viel de bal twee keer goed voor de gastheren. Ralph Muller keerde de inzet nog wel, maar zag de bal, ondanks de inspanningen van Stefan Bonke, toch over de doellijn rollen. “Het was één van de spaarzame momenten dat Overdinkel een kans kreeg. Dat maakt het zuur. Wij wisten echter ook weinig te creëren. Stijn Brunninkhuis kopte nog wel op de lat, maar daar bleef het ook bij. Na de 1-1- waren wij niet bij machte om de 2-1 aan te tekenen. Verdedigend hebben we het echter goed gedaan, want Overdinkel heeft nauwelijks kansen gekregen. Voorin waren we echter niet bij machte om het verschil te maken. En dus bleef het bij deze 1-1- stand,” aldus de KOSC aanvoerder.
Volgende week wacht KOSC een uitwedstrijd: De topper tegen één van de naaste concurrenten. Vasse is dan de tegenstander.