KOSC 1 legt Oldenzaal over de knie

Op voorhand leek de uitwedstrijd tegen Oldenzaal voor KOSC geen makkelijke klus te worden. De laatste jaren ontpopte deze tegenstander zich als een angstgegner door er telkens met de overwinning vandoor te gaan. Deze confrontatie was totaal anders. Oldenzaal werd door KOSC over de knie gelegd. Binnen 10 minuten stond het door doelpunten van Wouter Engbers en Stijn Brunninkhuis al 2-0 voor de gasten. Ook daarna kreeg het Ootmarsums elftal veel ruimte en daarvan werd optimaal geprofiteerd. “We hebben het vandaag gewoon goed gedaan,” blikt Fabian Harperink terug, “Dat hadden we ook tegen Vroomshoop moeten doen, maar toen gaven we door slordig spel de wedstrijd uit handen. Tegen Oldenzaal speelden we eigenlijk prima en we konden de tegenstander onze wil opleggen. Dat resulteerde in mooie doelpunten, waarbij Stijn Brunninkhuis met drie doelpunten trefzeker was. Het slotakkoord was voor Diederik Nijhuis, die de vijfde binnen prikte. Een mooie winstpartij, die ons weer vertrouwen geeft voor de wedstrijden voor de nacompetitie. We beginnen de nacompetitie op Hemelvaartsdag, 30 mei, en dat wordt vermoedelijk een uitwedstrijd. Bij winst spelen we op 2 juni de volgende pot en als we die weten te winnen is op Tweede Pinksterdag de finalewedstrijd.”
In de wedstrijd tegen Oldenzaal was er alle gelegenheid om een aantal jeugdspelers te laten invallen. Oscar Hoogeslag kwam na de theepauze voor Stijn Bruns in het veld, terwijl Dries Arens middenvelder Wouter Engbers verving. Job Oude Roelink maakte zijn debuut in de hoofdmacht en hij verving Stefan Bonke. Deze drie spelers pasten zich prima aan en speelden (een deel van) de tweede helft een verdienstelijke pot.
Voor KOSC zit de reguliere competitie er op. Door het oneven aantal in deze Vierde Klasse is er altijd een team vrij en in de laatste competitieronde is dat de Ootmarsumse vereniging. “We zijn uit gevoetbald en hebben de komende zondag vrij. Borne en RSC strijden dan om de titel en daar hebben we geen invloed meer op. Afhankelijk van de uitslagen kunnen we nog tweede, derde of vierde worden. Zo dicht ligt het bij elkaar. Wij richten ons echter op de nacompetitie en bereiden ons daar op voor. Zoals nu de stand is wordt Reünie uit Borculo onze tegenstander, maar ook dat is nog niet zeker. Dat zien we volgende week wel weer,” aldus de KOSC aanvoerder.